in

Moeder van dode baby in vuilniszak woont mogelijk in België

De politie sluit niet uit dat de moeder van baby die dood is aangetroffen in een vuilniszak uit België komt. Het kindje werd woensdagmiddag aangetroffen in Wernhout, net over de grens.

De politie is op zoek naar getuigen, ook uit België. Het dorp Wernhout grenst onder meer aan Wuustwezel en Hoogstraten.

De pasgeboren baby die woensdagmiddag dood werd gevonden in een vuilniszak in Wernhout is een meisje. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.

Het onderzoek is nog in volle gang. Donderdag wordt in het park gezocht naar sporen en in de omgeving vindt een buurtonderzoek plaats.

Lees ook  Stijging zet weer door: ruim 32.000 nieuwe coronagevallen

Eventuele camerabeelden zullen worden bekeken. Het lichaam van het meisje wordt onderzocht om meer duidelijkheid te krijgen over doodsoorzaak en identiteit.

Zorgen over moeder van meisje
Ondertussen maakt de politie zich ernstig zorgen over de geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder van het meisje.

Zij heeft mogelijk dringend hulp nodig en wordt dan ook gezocht. Getuigen die weten wie de moeder is, worden verzocht de politie te bellen.

Lees ook  Blondine wil 10 keer een vrij partij per dag, maar haar vriend trekt het niet meer

Het wordt niet uitgesloten dat de moeder van het kindje in België woont. “Ook getuigen daar kunnen contact met ons opnemen”, aldus de politiewoordvoerder.

De politie laat weten alles op alles te zetten om de nabestaanden van het meisje te vinden. Als dat niet lukt, wordt haar dna-profiel in een databank opgeslagen.

Het meisje zal dan worden begraven in Zundert, de gemeente waar ze werd gevonden. “Maar laten we hopen dat we met ons onderzoek de moeder kunnen achterhalen”, zo besluit de politiewoordvoerder.

19-jarige overleden na ongeval

Slapende man in trein met drugs aangehouden