in

Lichaam vader en kind (5) gevonden na kanodrama Veluwemeer

De zoektocht naar het Duitse gezin dat gisteren in de problemen kwam tijdens een kanotocht op het Veluwemeer, is tot een treurig einde gekomen. Het lichaam van het kind dat nog vermist was, een 5-jarig meisje, is zojuist gevonden. Dat meldt de politie.

De lichamen van de ouders werden gisteren al gevonden. De zus (7) heeft het drama als enige van het gezin overleefd. Zij ligt nog in het ziekenhuis.

De hulpdiensten werden gisteren rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd een 7-jarig meisje uit het gezin gevonden op een boei.

Lees ook  Wetenschap: hard niezen is een onderdeel van je (gezellige) persoonlijkheid

Lichamen van de ouders gevonden
Rond 15.40 uur werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen.

Daarop werd met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind. Eerder vanochtend werd bekend dat ook het lichaam van de vader gisteravond rond 22.00 uur is gevonden.

Zoekactie weer opgestart
Vandaag werd opnieuw met onder andere een helikopter en reddingsboten gezocht naar het kind dat nog vermist was. Volgens de kustwacht zou het gaan om een 5-jarig meisje. De kans dat het kind levend teruggevonden zou worden, werd vandaag al als zeer klein beschouwd.

Lees ook  Moeder neemt DNA-test en ontdekt dat dochter die ze opvoedt, niet haar biologische dochter is

Oorzaak niet duidelijk
Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en dat die door onbekende redenen water heeft gemaakt, ‘bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen’, of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder.

De gezinsleden droegen geen reddingsvesten.

Vrouw met cup H stikt bijna door haar gigantische borsten

‘Peter Gillis opgepakt voor mishandeling van zijn vriendin Nicol’