in

Moeder overlijdt nadat ze baby in autostoeltje van eerste verdieping uit brandend huis gooit

Op 30 januari 2017 was het dochtertje, Keana, van de 21-jarige Shelby Carter pas 12 dagen oud. Ze stond op het punt om haar kleine dochter in te stoppen toen ze zich plotseling realiseerde dat haar huis in lichterlaaie stond, volgens de Washington Post.

Ze deed de deur snel dicht en wist dat ze de slaapkamer niet kon verlaten.

Niemand weet hoe lang het duurde voordat Shelby besefte dat ze opgesloten zat, omringd door vlammen. Of hoe lang het duurde voordat ze een levensreddende actie ondernam voor haar geliefde dochtertje. Onderzoekers zeggen dat ze waarschijnlijk maar een paar seconden had om de vitale beslissing te nemen.

Shelby sloeg het slaapkamerraam kapot, waarna ze haar dochter in een autostoeltje vastbond en Keana daarna door het raam gooide.

Lees ook  Man weigert bij de bevalling van zijn vrouw te zijn: ‘De eerste was gruwelijk en walgelijk’

De onderzoekers zeggen ook dat vlak na het gooien van het meisje de vlammen de slaapkamer waren binnengedrongen. Omstanders zagen hoe de vuurzee door het raam naar buiten kwam op zoek naar zuurstof.

De 21-jarige moeder stierf slechts enkele minuten later aan koolmonoxidevergiftiging.

In een hachelijk moment wist Shelby een onmogelijke situatie op een heroïsche manier te benaderen. Ed Foglesonger was een van de brandweermannen die op locatie kwam en wilde de jonge moeder prijzen:

“Het is absoluut ongelooflijk dat ze haar gedachten op een rijtje kreeg om haar dochter te redden. Hoewel ze helaas niet meer bij ons is, was haar laatste beslissing een heroïsche beslissing,” vertelde hij tegen de Washington Post.

Lees ook  IKEA verlaagt loon van niet-gevaccineerd personeel dat in quarantaine moet

Keana werd rechtstreeks naar het ziekenhuis gebracht waar de artsen ontdekten dat de baby slechts een kleine brandwond had, welke na een paar dagen was genezen.

Er waar een GoFundMe campagne voor kleine Keana en de moeder van Shelby opgestart. Het doel van 40.000 dollar is bereikt.

Ondanks het feit dat Shelby helaas niet meer bij ons is, heeft ze ontzettend veel indruk op mensen over de hele wereld gemaakt met haar actie.

In haar laatste momenten op de wereld, omringd door een vlammenzee, wist ze koel genoeg te blijven om haar dochtertje te redden. We hebben een echte heldin verloren.

Familie vermoedt dat Gino (9) in auto is gestapt, politie doet dringende oproep beelden te delen

Steekpartij bij instelling voor mensen met beperking: twee ernstig gewonden, bouwvakkers overmeesteren dader