in ,

Moeder neemt DNA-test en ontdekt dat dochter die ze opvoedt, niet haar biologische dochter is

Toen Paula Johnson beviel van haar vierde kind, een dochtertje, was ze in de wolken. Ze had al drie jongens en haar pasgeboren meisje maakte haar gezin compleet.

De alleenstaande moeder uit Charlottesville, Virginia, noemde haar bundel van vreugde geboren op 29 juni 1995, Callie en vierde dat ze haar eerste meisje had.

“Het was een geweldig gevoel, weet je? Dit is eindelijk mijn dochter, na drie jongens. Het was een geweldig gevoel,” herinnert ze zich.

Maar drie jaar nadat ze haar dochter had gekregen, kregen Paula en haar partner moeilijkheden.

Dat leidde ertoe dat Paula de volledige voogdij over hun dochter eiste, evenals alimentatie voor haar kinderen.

Johnsons partner beweerde vervolgens dat Callie niet zijn dochter was en dus werd er een vaderschapstest uitgevoerd. De resultaten schokten iedereen tot in het diepst van zijn ziel.

Niet alleen bleek uit de test dat Paula’s partner niet de vader was, maar ook dat Paula niet Callie’s moeder was.

Paula ontdekte dat er een levensveranderende fout was gemaakt door het ziekenhuispersoneel bij de bevalling van haar dochtertje.

De radeloze moeder huurde een advocaat in en ging naar het ziekenhuis waar Callie was geboren voor verdere DNA-tests.

Paula ontdekte dat een dag na haar bevalling de 18-jarige Kevin Chittum en zijn 16-jarige vriendin Whitney Rogers hun dochtertje, Rebecca, op dezelfde kraamafdeling hadden gekregen.

Lees ook  Peuter overlijdt in ziekenhuis nadat het onwel werd in crèche

Rebecca en Callie werden vervolgens per ongeluk verwisseld en naar huis gestuurd met de verkeerde gezinnen.

In een andere tragische wending, voordat artsen het nieuws aan Kevin en Whitney konden vertellen, stierf het paar in een afschuwelijk auto-ongeluk.

Het echtpaar stierf zonder te weten wie hun biologische dochter was en Callie zou nooit haar biologische ouders kennen.

“De grote vraag die iedereen me altijd stelt is: ‘Heb je liever dat je ouders nog leven of overleden zijn?” Callie Johnson, toen 18, zei in 2013 volgens WTVR News.

“Ik weet niet wat ik mis, dus in zekere zin heb ik wel meer medelijden met Rebecca, omdat ze haar biologische moeder niet kent.”

Paula is open en eerlijk geweest tegen Callie: “Ik heb haar altijd vanaf de eerste dag geleerd dat zij haar ouders zijn, weet je. Ze is geboren in Whitney’s buik, en ze is geboren in mijn hart.”

Na de dood van Rogers en Chittum, probeerde Paula haar biologische dochter Rebecca op te eisen, door te procederen voor de voogdij. De ouders van het overleden echtpaar vochten echter terug, wat leidde tot drie jaar familieruzies.

Uiteindelijk besliste de rechtbank dat de meisjes bij de families zouden blijven die hen hadden opgevoed. Paula klaagde ook de Universiteit van Virginia Medical Center aan voor 31 miljoen dollar en schikte voor 1,25 miljoen dollar.

Lees ook  Ambitie om mannelijke p*rnoacteur te worden? Niet zo simpel, dit zijn namelijk de torenhoge eisen

De zaak leidde ertoe dat kraamafdelingen in het hele land hun procedures herzagen om ervoor te zorgen dat zoiets niet meer zou gebeuren.

“Het was erg schokkend. Het heeft iedereen sindsdien op zijn hoede gebracht,” vertelde Judy Matthews, directeur van de vrouwen- en kinderafdeling van het Henrico doktersziekenhuis, aan WTVR News.

“Technologie speelt een rol, maar je wilt er ook zeker van zijn dat al je andere procedures in orde zijn. Je kunt niet vertrouwen op één systeem om onze baby’s te beschermen,” voegde Matthews eraan toe.

Hoewel Paula boos is dat de verwisseling gebeurde omdat Callie haar biologische ouders nooit zal kennen en de strijd die het tussen twee families opleverde, zegt Callie dat Paula de enige moeder is die ze ooit heeft gekend.

“Ze is mijn beste vriendin. Dat is ze altijd geweest. En dat kan ik in alle eerlijkheid zeggen,” zei Callie.

Callie vertelde dat ze van plan is om een boek te schrijven over haar levensverhaal.


Ik hoop dat met de vooruitgang wat betreft DNA-testen zoiets nooit meer zal gebeuren. Ik kan me het hartzeer niet voorstellen dat dit soort vergissingen bij de betrokken mensen teweegbrengt.

Het heeft het leven van zoveel mensen gedomineerd en geen enkele hoeveelheid geld kan dat veranderen.

’UFC-ster Cain Velasquez in cel vanwege poging tot moord nadat dochter werd misbruikt’

Slimme tip: plaats om deze reden een teentje knoflook in de wc voordat je naar bed gaat