in ,

Moeder komt voor het eerst in 21 jaar woning van buurvrouw binnen: “Het was afschuwelijk.”

Een boel kan gebeuren achter gesloten deuren. In het openbaar kan iemand blij en opgewekt doen, maar uiteindelijk weten we nooit wat er zich privé afspeelt.

Helaas zijn er sommige mensen in deze wereld die geen familie of vrienden hebben. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld als iemand langer leeft en daarom alle geliefden verliest. Als dit het geval is, zijn de laatste jaren vaak erg moeilijk en droevig.

Een oudere vrouw in Londen kwam haar huis nauwelijks meer uit en had met niemand contact. Niemand wist ervan af, niemand bekommerde zich om haar, totdat Lucy Ashen, al 21 jaar haar buurvrouw, de vrouw eindelijk overhaalde om haar binnen te laten.

In het begin wilde de vrouw (die anoniem blijft en die Lucy ‘Mevrouw’ noemt) niet geholpen worden. Maar uiteindelijk liet ze Lucy binnen. De vrouw was geschokt toen ze het appartement zag.

“Er was geen voedsel, smerige kleren, niemand om haar te helpen wassen en voor de rest alleen eenzaamheid en wanhoop,” schreef ze in een post op Facebook.

Mevrouw had al in jaren geen douche of bad genomen en de afgelopen 13 jaar had ze de spoelbak gebruikt om haar gezicht te wassen en tanden te poetsen. Lucy ging onmiddellijk aan het werk.

Lees ook  8 jaar na de dramatische bevalling van een achtling: dit is Natalie en haar familie nu

“Het was afschuwelijk! NIEMAND zou zo moeten leven! Dus zonder te stoppen om na te denken gooide ik allemaal troep weg.

Alles ging door het toilet. Ik wist dat ik hulp nodig had, dus zonder er teveel bij na te denken, deelde ik een post op Facebook voor hulp en een lijst van dingen die ze nodig had.”

Het duurde niet lang voordat er reacties kwamen. Er was nog geen dag voorbij, of alle spullen waren toegezegd.

Lucy en haar tienerdochter Ruby werkten zich uit de naad. Maar liefst 60 uur lang werd alles schoongemaakt; de koelkast, houtrot, tapijt vervangen, poetsen en boenen, enz … Uiteraard zorgden ze er ook voor dat de oudere vrouw zorgvuldig werd gewassen.

Nu heeft Mevrouw alles wat ze nodig heeft. Een bed (ze sliep op de grond), meubilair, mooie nieuwe kleren, drie maaltijden per dag en het meest belangrijke: gezelschap.

Lees ook  Dit is de bloedmooie nieuwe vriendin van Lewis Hamilton

“Ze is daadwerkelijk gered van een eenzaam en een onterend leven, ze heeft haar waardigheid terug gekregen en ik ben van plan om haar de rest van haar leven in comfort en omringt door liefde door te laten brengen.”

De volgende twee jaar leefde Mevrouw veel beter dan ze in lange tijd had gedaan. Lucy zocht haar vaak op, en hoewel de oudere vrouw vaak haar naam niet meer wist, of wie ze was, werd er altijd goed voor haar gezorgd.

Na anderhalf jaar wist Lucy familie van de vrouw te vinden, zodat ze nog van elkaars gezelschap konden genieten. Mevrouw overleed op 20 juli 2018 in haar slaap.

“De laatste 2 jaar van haar leven waren comfortabel en vol met gelach, blijdschap en nieuwe vrienden en ik wil jullie allemaal hiervoor danken”, schreef Lucy in een emotionele post.

Het is erg mooi om te zien hoe Lucy de laatste jaren van Mevrouw zoveel beter maakte. Vergeet niet dit verhaal te delen als je ook vindt dat ze alle respect verdient en een geweldig voorbeeld is!

Dieren die vastzitten in Oekraïne ‘doodsbang voor luide explosies’, personeel blijft achter om voor hen te zorgen

Baasje werkt dagenlang onvermoeibaar om asielhond allereerste tuin ooit te geven