in ,

Moeder is 22 weken zwanger als ze bevalt van tweelingmeisjes die niet alleen overleven, maar floreren

Een tijdje terug was Tracey Hernandez aan het winkelen voor de kerst, toen ze zich slecht begon te voelen.

Op dat moment was de moeder pas 22 weken zwanger. Tracey had geen idee dat het gevoel zou betekenen dat ze op het punt stond om te bevallen.

Voordat ze zich slecht voelde, had ze tijdens de zwangerschap geen enkele andere problemen gehad, vertelde ze aan Cafe Mom.

Een paar uur later was Tracey in het ziekenhuis en beviel ze van haar tweelingdochters Makenzie en Makayla, 18 weken te vroeg.

Toen kwam het verwoestende nieuws: dokters waarschuwden Tracey dat er nauwelijks kans was dat haar dochters zouden overleven. Makenzie woog 480 gram bij de geboorte en Makayla woog 538 gram.

“Ze gaven ons 0 procent kans en vertelden ons dat ze alleen zouden helpen als de meisjes sterk genoeg waren om de ademhalingsslang te accepteren,” vertelde de moeder.

Lees ook  Baby overlijdt tijdens doopceremonie - Na de 3e keer ging het mis

Maar Tracey weigerde op te geven en bleef geloven in haar dochtertjes. Om het nog erger te maken, kreeg Makayla een schimmelinfectie in de NICU. Makenzie werd met hydrocefalus (waterhoofd) en een hartafwijking gediagnosticeerd.

Beide baby’s vochten voor hun leven. Tracey, een verpleegster voor mensen met speciale behoeften, was de belangrijkste kostwinner, maar kon onmogelijk haar tweeling alleen laten.

Ze was vastbesloten om aan hun zijde te blijven, terwijl ze werden behandeld, en haar geduld werd beloond!

Geleidelijk aan werd de tweeling sterker en vijf maanden later floreren de meisjes! Tracey liet weten dat haar dochters maar liefst 160 dagen in de NICU doorbrachten, maar op 16 mei 2020 werden ze uit het ziekenhuis ontslagen!

Lees ook  Vrouw bang voor tandarts, gebruikt 10 jaar lang lijm

“Artsen verklaarden geschokt te zijn en vertelden dat de tweeling echte wonderen waren,” vertelde de trotse moeder aan Cafe Mom.

Ze is voorzichtig optimistisch dat haar dochters steeds beter zullen worden. “We leven van dag tot dag,” voegde ze eraan toe.

Door haar verhaal te delen, hoopt Tracey dat meer artsen ‘22 weekers’ een kans zullen geven. In veel ziekenhuizen in de VS, bericht Metro, proberen dokters baby’tjes jonger dan 23 weken niet te redden, vanwege de geringe overlevingskansen.

Zoals Tracey aangeeft, zijn haar dochters het bewijs dat het “onmogelijke” ondanks een hele kleine overlevingskans, kan gebeuren.

“Tweeëntwintig weekers zijn levensvatbaar en kunnen een gezond en normaal leven leiden,” vertelde ze.

We wensen Tracey en de kleintjes heel veel succes en liefde toe!

Bridget Maasland deelt foto zonder make-up: ‘En nog zo knap’

Geiten gedood en gedumpt