in

Mishandelde hond teruggegeven aan eigenaar, dierenambulance woest

De dierenambulance voor de regio De Ronde Venen en Amstelland is woest. Een door hen behandelde mishandelde hond is namelijk weer teruggegeven aan de mannelijke eigenaar. In een post op Facebook noemen ze het ‘ziek’ en ‘niet te begrijpen’.

Het diertje werd 13 januari opgehaald in Amstelveen na de mishandeling door de eigenaar. Ter plaatse hebben volgens de vrijwilligersorganisatie meerdere getuigen een verklaring over de mishandeling afgelegd.

Lees ook  Moederree schrikt van vuurwerk en spietst zichzelf op hek

‘Dier is geen ding’
Het bleek namelijk niet de eerste keer dat er een dier bij dezelfde persoon in beslag is genomen. De vorige hond van de man werd ook al meegenomen. “Er gaat hier serieus iets mis in de rechtsgang,” aldus de dierenambulance.

De organisatie roept politie en justitie op iets te doen tegen dit soort praktijken. “Hoe lang moet dit nog doorgaan? Een dier is geen ding, ook de wet is hierop aangepast,” valt in kapitalen te lezen in het bericht.

Lees ook  Voorbijgangers duwen doodzieke bruinvis tot twee keer toe terug in zee: ‘Vandaag dood aangespoeld’

De politie zegt de situatie bij de man nauwlettend in de gaten te zullen houden en bij een volgende vergelijkbare situatie om een houdverbod te zullen verzoeken. Dan zal het de eigenaar onmogelijk worden om nog dieren of bepaalde dieren te houden.

Vrouw vlucht dak op in Nijmegen na ruzie, man met wapen opgepakt in snackbar

Na elf dagen einde aan bezettingsactie Sterrebos: ‘We hebben de kap niet tegen kunnen houden’