in

Met deze ‘geheime’ codes kun je alle films en series op Netflix zien

Dankzij het slimme algoritme van Netflix krijgen we altijd films en serie voorgeschoteld die perfect bij onze interesses passen. Heb je die inmiddels allemaal bekeken of heb je gewoon zin in iets anders? Dan kun je met de ‘geheime’ codes van Netflix nog veel meer categorieën ontgrendelen.

‘Geheime’ codes
Er staan duizenden films en series op Netflix, die de streamingsdienst zelf opdeelt in honderden verschillende specifieke categorieën. Het algoritme beslist vervolgens wat je voorgeschoteld krijgt. Heb jij dat inmiddels wel gezien en wil je eens iets anders zien? Dan kun je de regie zelf in handen nemen met speciale ‘geheime’ codes. Hiermee kun je zelfs een specifiek genre films of series opzoeken. En we hebben nog meer goed nieuws, want de lijst met codes is onlangs weer geüpdatet!

Lees ook  Klaasje Meijer uit K3 in bikini moet je gezien hebben!

Zo werkt het
Om te beginnen kies je een categorie uit waarvan je een film of serie wilt zien. De code die hierbij hoort vind je op een speciale website die ze verzamelt, of in de lijst hieronder. Heb je bijvoorbeeld zin in een documentaire? Dan is de code 6839. Vervolgens plak je de volgende URL in de (mobiele) browser: www.netflix.com/browse/genre/CODE. Het woord CODE vervang je in dit geval voor 6839. Et voila! Je krijgt nu een overzicht met alle films en series binnen deze categorie. Kies er een uit en bingen maar!

Lees ook  Aha! Met deze tool kun je berekenen wat de leeftijd van je rug is

Lijst met codes
Hieronder zetten we alle hoofdcategorieën van Netflix op een rijtje, samen met de bijbehorende codes. Daarnaast zijn er nog veel meer specifiekere (en actuele) subcategorieën. Hiervoor kun je terecht op een speciale website die deze lijst continu bijwerkt.

Actie: 1365
Klassiekers: 31574
Comedy’s: 6548
Drama’s: 5763
Horrorfilms: 8711
Romantische films: 8883
Scifi en fantasy: 1492
Sportfilms: 4370
Thrillerfilms: 8933
Documentaires: 6839
Tienerseries: 60951
Films voor het hele gezin: 783
Anime: 7424
Filmhuisfilms (indie): 7077
Internationale films: 78367
Muziek: 1701
LGBT-films: 5977

Oeh la la: Roxeanne Hazes deelt prachtige bikinifoto

Na rekening van 400 dollar bij de dierenarts, beseft de man dat zijn manke hond hem nadeed uit medeleven