in ,

McDonald’s stopt met plastic Happy Meal-speeltjes

Fastfoodbedrijf McDonald’s zet een belangrijke stap in het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk: plastic speeltjes in Happy Meals zijn vanaf 2025 verleden tijd.

Het bedrijf heeft aangekondigd in de toekomst te kiezen voor speeltjes gemaakt van herbruikbaar, milieuvriendelijk materiaal, bijvoorbeeld gerecycled papier.

Door dit besluit hoopt de fastfoodgigant vanaf 2025 negentig procent minder plastic te gebruiken. Dit staat gelijk aan 650.000 mensen per jaar die ineens volledig stoppen met plastic te gebruiken.

Lees ook  Zien: Ali B verbaast volgers met afgetraind lichaam

“Onze klanten die ervan genieten om Happy Meals met hun kinderen te ervaren maken zich ook zorgen om de toekomst van deze generatie”, vertelt Jenny McColloch, hoofd van de duurzaamheidsafdeling van McDonald’s.

“Als we de planeet willen beschermen moeten we naar alle delen van ons bedrijf kijken, en dus ook naar de klantervaring.”

Eind jaren 70 werd de Happy Meal, bekend om het rode doosje en het speeltje dat vaak gekoppeld is aan een film of kinderserie, toegevoegd aan het vaste menu van de fastfoodgigant.

Lees ook  VIDEO: Viruswaarheid-voorman Willem Engel opgepakt voor opruiing

Door de jaren heen heeft McDonald’s al meerdere dingen moeten veranderen aan het kindermenu.

Zo werd het yoghurttoetje een aantal jaar geleden in de ban gedaan en kan tegenwoordig ook het zakje friet en de burger vervangen worden door groenten.

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan

Vader ontmaagdde en misbruikte drie dochters: ‘Van mij mag je levenslang krijgen’