in ,

Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”

Een 6-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Nevada gaf een duidelijk antwoord toen de schoolfotograaf hem op de eerste schooldag vroeg om zijn mondmasker af te zetten voor de foto.

“Mijn mama heeft gezegd dat ik mijn masker op moet houden”, was de reactie van Mason. Zelfs wanneer de fotograaf het nog eens vroeg, hield de jongen voet bij stuk.

“Volgens mijn mama mag ik het alleen afzetten wanneer ik aan het eten ben op een afstand van iedereen”, klonk het vastberaden.

De fotograaf stelde voor dat Mason zijn mondmasker heel even kon afzetten voor de foto, maar die weigerde steevast.

“Ik luister altijd naar mijn mama”, zei de jongen overtuigd. Zijn moeder, Nicole Peoples, liet weten dat haar zoon nochtans erg enthousiast was om zijn “grote jongens-glimlach” aan de camera te tonen.

Lees ook  Scheurende bromfietser denkt politie te slim af te zijn, maar vergeet een belangrijk detail

Zo verloor Mason recent vier tanden. De jongen bleef de hele fotoshoot lang ‘cheese’ zeggen, maar dan wel met zijn mondmasker aan.

“Ik dacht dat hij zijn grote glimlach zou tonen, maar in plaats daarvan kwam hij thuis met het schattigste verhaal”, aldus de 33-jarige Nicole Peoples.

“De foto is een mooi aandenken van wat er allemaal aan de hand is en hoe kinderen het doormaken”.

Volgens Nicole draagt haar zoon altijd een masker omdat hij niet wil dat iemand ziek wordt. “Ik hoop dat dit een boodschap kan zijn voor anderen, om je masker te dragen uit vriendelijkheid”, klinkt het.

Lees ook  Ben je gevaccineerd en toch besmet met covid? Dit zijn de symptomen

Maatregelen opvolgen
Voor het schooljaar begon, sprak Nicole met haar zoon over de coronamaatregelen die Mason moet volgen.

De 6-jarige jongen, die zijn overgrootvader eerder dit jaar aan corona verloor, sprak met zijn moeder af om niet van de waterfontein te drinken, zijn masker op te houden wanneer hij niet aan het eten of drinken is en zijn handen regelmatig te wassen.

De VS kent opnieuw een stijging van het aantal coronabesmettingen. Sommige scholen verplichten hun leerlingen om een mondmasker te dragen, terwijl andere scholen het louter aanraden.

In de school van Mason is het dragen van een mondmasker echter wel verplicht, een regel die de jongen duidelijk ter harte neemt.

Sabina Nessa (28) op paar meter van haar woning vermoord

Baby krijgt per ongeluk coronavaccin in plaats van hepatitis B-injectie