in ,

Mark Rutte geeft toe: “Ik heb met het coronabeleid veel fouten gemaakt”

Elk jaar doet Mark Rutte een kerstinterview met De Telegraaf. Tijdens dit interview trekt hij het boetekleed aan. Hij erkent dat hij wat fouten heeft gemaakt. Hij had bijvoorbeeld eerder moeten beginnen met de boostercampagne en hij vond dat de maatregelen van november niet goed genoeg waren om het virus in te dammen.

Fouten gemaakt
Door deze keuzes zit Nederland nu in een lockdown en is het vertrouwen van de burgers in het coronabeleid flink gekelderd. In het interview gaat Rutte niet diep in op welke fouten hij allemaal heeft gemaakt.

Lees ook  Roze en blauw ouderwets? ‘Beschuit met muisjes zou genderneutraal moeten worden’

Wel werd er aan hem gevraagd hoe het komt dat het vertrouwen van de burgers zo laag is. Hij zegt dat het komt doordat mensen klaar zijn om te leven met beperkingen. “Mensen zijn helemaal klaar met corona, al is dat een te makkelijke verklaring. Ik heb fouten gemaakt, in de communicatie”, aldus Rutte. Rutte zegt dat hij te veel de nadruk heeft gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van de mensen en te weinig op de verplichte maatregelen.

Ook gaat Rutte in op de formatie, de langste in de parlementaire geschiedenis. Deze heeft veel te lang geduurd en dat is ook niet goed voor het vertrouwen in de politiek. “Gelukkig staat er straks een sterk team op het bordes. Ik ga niet tegen Nederland zeggen dat ze daar maar vertrouwen in moeten hebben. Want Nederland zal zeggen: laat het eerst maar eens zien.” Ook zegt Rutte dat hij niet ineens een totale andere premier gaat opstellen. “Het is onmogelijk om jezelf opnieuw uit te vinden. Als een soort slang je huid afwerpen, daar geloof ik helemaal niet in.”

Lees ook  Jongen (12) steekt huis ouders in brand, broer en zus komen om

Luca Borsato trakteert jarige vriendin op blote billenfoto

Mary bestaat voor 90% uit plastiek en barst van zelfvertrouwen: ‘Iedereen wil met mij naar bed’