in ,

‘Mannen worden gelukkiger van hun bromance dan van hun relatie’

Een nieuw onderzoek suggereert dat mannen gelukkiger worden van een bromance dan van een romantische relatie met een vrouw.

Toegegeven, het betreft een klein onderzoek met maar dertig heteroseksuele, mannelijke participanten bij wie een diepte-interview werd afgenomen.

De heren in kwestie kregen meerdere vragen voorgelegd over hun romantische relaties en hun bromances. De resultaten waren behoorlijk verrassend.

Wat blijkt? Een bromance geeft een man een soort ‘social space’ waarin hij zijn emotionele ei kwijt kan. Hierdoor ervaart de man met een bromance een betere emotionele stabiliteit dan wanneer hij enkel een romantische relatie heeft.

Lees ook  Stien den Hollander (S10, songfestival) topless in Vogue Nederland

Daarnaast gaven de mannen aan dat hun vriendschap – vergeleken met hun romantische relatie – zorgt voor ‘meer sociale voldoening en betere probleemoplossende competenties.’

Begrijpen we het nog? Hoe het ook zij: die ene goede vriend heb je gewoon keihard nodig. Je kunt open met hem spreken over je problemen want jullie veroordelen elkaar niet en je hoeft je best niet te doen om de relatie te laten werken. Het werkt gewoon, conflictloos. Toch wel zo prettig.

Lees ook  Man verrast bruid voor hun huwelijk met make-over die hem onherkenbaar maakt

Nu wil dit niet zeggen dat we geen romantische relaties nodig hebben want ja, laten we eerlijk zijn: na een wild vrijgezellenleven is een vaste relatie ook niet verkeerd. Maar houd vooral die bromance ook vast, want je moet wel tijd blijven vrijmaken voor je beste maat.

15 duizend euro voor de gouden tip: Is Mario (35) vermoord en niet verdronken?

Onderzoekers: mensen die emoji’s gebruiken wippen meer