in

Man ‘steelt’ hond van buurman om hem van mishandeling en verwaarlozing te redden

We zullen nooit begrijpen waarom, maar helaas komt dierenmishandeling nog dagelijks voor. Maar gelukkig bestaan er ook helden die er alles aan doen om dit te voorkomen!

Kayser is een pitbull die in de Argentijnse stad Garupá leeft. Zijn voormalige eigenaar hield hem buiten vastgebonden, met een dikke metalen ketting om zijn nek. Als ‘hok’ had hij een paar aan elkaar getimmerde houten planken.

De beelden van Kayser spreken boekdelen. De viervoeter is broodmager, vermijdt oogcontact en heeft zijn oren naar beneden. Nauwelijks kreeg de arme reu iets te eten of drinken.

Gastón Sousa, die naast de hond woonde, kon het niet meer aanzien en besloot in te grijpen. Hij meldde op Facebook dat hij de eigenaar meerdere malen vroeg om Kayser aan hem te geven, maar dat die dit constant weigerde.

Lees ook  Rotterdams hondje slikt satéprikker door, baasje radeloos want operatie kost duizenden euro's

Zijn voormalige eigenaar zag liever hoe het dier crepeerde, dan hem een beter leven te geven …

Maar Gastón liet het niet zo ver komen! Hij stal de hond en redde hem. De eventuele gevolgen konden hem niets schelen. “Ik ga liever naar de gevangenis dan dat hij sterft,” vertelde hij.

Nadat hij de pitbull redde, kwamen de lokale autoriteiten op bezoek om te zien hoe het met de hond ging.

Lees ook  Ophef om veiling dove cafékat Benny met drie poten: 'Dit is echt walgelijk!'

De politie liet hem weten dat hij een strafbaar feit had gepleegd, maar hij gaf aan dat dit hem niets kon schelen. Het welzijn van de hond was de absolute prioriteit.

Kayser werd volgens La Nacion door een dierenarts nagekeken en kreeg medicijnen toegediend. “Ze vertelden me dat hij mogelijk leishmaniasis heeft, nu moeten we wachten op de resultaten en dan beginnen met de behandeling,” vertelde zijn redder.

Nu is de hond eindelijk veilig bij Gastón en krijgt hij alle zorg en liefde die hij verdient! Samen met de hulp van andere buren die voedsel en medicijnen schenken, wordt er nu goed voor Kayser gezorgd!

Alex (24) werd door ‘grap’ gelinkt aan de schietpartij op Peter R. de Vries en kreeg bezoek van arrestatieteam

Politie: verdachten aanslag De Vries zijn Pool (35) uit Maurik en Rotterdammer (21)