in

Man probeert vrouw (25) te wurgen in stadspark

Een 25-jarige vrouw werd op maandagavond 2 augustus gewelddadig beroofd in het park aan de Oscar Carréstraat in Nijmegen. De dader viel haar onverwachts van achteren aan en begon haar direct te wurgen.

Het gebeurde die maandag omstreeks 21.15 uur. Het slachtoffer maakte een ommetje en was zich van geen kwaad bewust, tot zij plotseling voetstappen achter zich hoorde.

Belager zegt niks
Na een stevige duw belandde de jonge vrouw op de grond. Haar belager greep haar bij de keel en kneep die stevig dicht. Uiteindelijk liet hij haar los en ging hij ervandoor met haar rieten handtas, sleutels, iPhone 12 Pro Max en oortjes. Het slachtoffer is daarna op zoek gegaan naar hulp. Gedurende het hele incident heeft de straatrover niks gezegd.

Lees ook  Speeltuin met glasscherven dicht na oranjefeest Nijkerk: ’Bierflesjes zijn tegen speeltoestellen kapot gegooid’

Bewakingsbeelden verdachte
Op bewakingsbeelden van die avond is te zien hoe een man achter het slachtoffer aanloopt. De politie hoopt dat iemand weet wie deze man is.

Signalement
Het slachtoffer omschreef haar belager als volgt:

Donkerkleurige kleding
lichtgetinte huidskleur
1.60/ 1.65m lang
tussen 20 en 30 jaar oud
kort, donker haar
mogelijk droeg hij een petje en heuptasje
vrij breed postuur.

Spullen teruggevonden
De politie heeft iets verderop enkele spullen van het slachtoffer teruggevonden: haar handtas en oortjes. De iPhone en sleutelbos zijn nog altijd spoorloos. Aan die sleutelbos hing een sleutelhanger van een Kiwi-vogel; iets grijzer van kleur dan op de afbeelding hieronder. De politie hoopt dat iemand deze of de iPhone ergens heeft aangetroffen.

Lees ook  Dode gevonden in auto in Velddriel, omgeving afgezet

Belangrijke getuige
De rechercheurs komen graag in contact met een mogelijk belangrijke getuige. Kort voor het incident liet een persoon in een groene jas een bruine hond uit. Mogelijk heeft deze persoon de verdachte gezien. Was u dit of herkent u hem/haar? Neem alstublieft contact op.

Help de politie
Wie (her)kent de verdachte?
Wie weet wie de mogelijke getuige is?
Wie was die maandagavond 2 augustus in het park en heeft iets opvallends gezien?
Wie heeft de sleutelbos en/of iPhone teruggevonden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Burgemeester schaamt zich voor protest tegen komst Afghanen in Harskamp

Kappers ingezet om huiselijk geweld te signaleren: ‘Mensen praten daar vaak makkelijker’