in

Man ligt weken dood in Alphense flat, buren slaan alarm

Na een tip van bewoners van de galerij heeft de politie vrijdag een dode man gevonden in zijn flat aan het Carmenplein in Alphen.

De man, naar verluidt een ambulancebroeder die sinds een paar maanden met pensioen was, lag vermoedelijk al enige weken dood in zijn woning. Het gaat volgens de politie om een natuurlijke dood.

De flat ligt pal naast winkelcentrum De Ridderhof. Flatbewoners reageren zaterdagochtend aangeslagen en willen liever niet met de krant praten over de afschuwelijke ontdekking. ,,Ik moet het nog verwerken, het voelt vreemd. Hij woonde hier al veertig jaar, geloof ik.”

Bloem
Voor de deur van de bewuste woning heeft iemand een bloem gelegd. ,,Het is verdrietig dat hij zolang dood heeft gelegen zonder dat iemand het merkte‘’, vertelt een bewoonster.

Lees ook  Stormachtig deze week, woensdag windstoten tot 110 km/u

,,Ik woon hier al meer dan twintig jaar op deze galerij en ik heb nooit iemand bij hem op bezoek zien gaan.”

Een andere bewoonster: ,,Het was een aardige man, maar heel erg op zichzelf. Hij leidde een teruggetrokken bestaan.

Anoniem. Hij wilde zijn naam ook niet op het belbord beneden bij de entree. Ik sprak hem een enkele keer, maar ik ben nooit in zijn woning geweest.

Hij werkte op de ambulance en draaide veel nachtdiensten. Dus sliep hij overdag. In mei is hij met pensioen gegaan.” Ze moet even slikken. ,,Hij heeft jarenlang keihard gewerkt. Ik vind dit heel verdrietig.”

Lees ook  Vermist kind (10) uit België weer terecht na alert

Drie, vier weken geleden heeft een bewoonster de man nog gezien. ,,Al een paar dagen stonk het in de flat. Hij deed sowieso niet open als je aanbelde.

Vrijdag besloten we de huismeester van de woningcorporatie te bellen. De politie is uren in zijn flat bezig geweest. We weten niet waaraan hij is gestorven. Een hartaanval?”

Het is medebewoners onduidelijk of de man nabestaanden heeft, die zorg dragen voor een begrafenis of crematie.

Baas verdacht van ontucht: oproepkracht (16) ‘in zijn jongeheer geknepen’

Grote schade en schrik door brandbom bij dierenkliniek