in

Man ligt twee maanden dood in huis nadat begrafenisdienst hem vergeet

Een 66-jarige man heeft twee maanden dood in zijn appartement in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gelegen omdat de gemeentelijke diensten waren „vergeten” het lichaam op te halen.

Het lichaam was blijven liggen „door een ongelukkige combinatie van omstandigheden en een communicatieprobleem”, verklaarde de directeur van de begrafenisdienst.

De man leefde alleen en werd na een lang ziekbed op 11 november dood in zijn flat gevonden door een buurvrouw die hem af en toe hielp.

Lees ook  Jongen (4) overlijdt aan overdosis fentanyl, vader aangehouden

De vrouw vertelde tegen de omroep ORF dat ze de politie had ingelicht. Volgens haar had de man geen familie of vrienden.

De vrouw nam aan dat haar buurman een fatsoenlijke begrafenis had gehad, maar trof het lichaam op 27 januari aan in de flat toen ze daar was met een notaris om naar het testament te zoeken.

Lees ook  Verdwaalde jongen (16) uit kloof gered dankzij zijn fascinatie voor stenen

Volgens de directeur van de verantwoordelijke dienst is zoiets nog nooit gebeurd in Wenen. Hij heeft een intern onderzoek gelast naar de zaak.

Ondertussen wordt nog steeds uitgezocht of de man familieleden heeft die de begrafenis willen regelen. Zo niet, dan organiseert de gemeente die.

Kinderfeestje in Enschede eindigt in bloedbad, man steekt vriendin 44 keer

Vrouw legt onbedoeld laatste momenten van echtgenoot vast voordat haai hem opeet