in

Man en hondje zwaargewond na aanval door pitbull op kermis in Genk

Een 61-jarige man uit Opoeteren en zijn hondje zijn zondagavond aangevallen door een losgebroken pitbull. Dat gebeurde vlak aan de kermis in Boxbergheide (Genk).

De baasjes van de uitgebroken hond waren met vrienden aan het barbecuen en hadden niet gemerkt dat hun huisdier was losgebroken. De pitbull had het gemunt op de kleine viervoeter van de zestiger, die vlak aan de kermis stond. Hij probeerde zich over zijn viervoeter te ontfermen in de hoop dat het dier niet werd doodgebeten. Dat bekocht hij zélf met enkele felle uithalen van de pitbull.

Lees ook  ‘Eerste bewijzen grensoverschrijdend gedrag Marco Borsato’

Hechtingen
Hij liep bijtwonden op in het gezicht, het oor, de armen en benen. De baasjes van de pitbull kwamen nog aangesneld, maar ook zij kregen de hond niet in bedwang. De politie en hulpdiensten kwamen ter plaatse. De zestiger werd afgevoerd en kreeg tientallen hechtingen over het hele lichaam.

Lees ook  Bruid overlijdt tijdens huwelijksceremonie, zus trouwt in haar plaats

Het hondje van het slachtoffer is zwaargewond en kreeg ook uitgebreide verzorging toegediend. De eigenaars van de pitbull boden hun excuses aan. Wat er verder met de hond moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

16-jarige wielrenner overleden na ongeluk

Jongen met autisme die jaren geleden verdween, levend gevonden in Utah