in

Man (44) opgepakt voor zedendelict en dood door schuld

De politie heeft in het onderzoek naar het overlijden van een 26-jarige vrouw in Heerenveen een verdachte aangehouden.

Hij is aangehouden op verdenking van het plegen van een zedendelict in de woning. Ook wordt hij verhoord als verdachte van dood door schuld. De politie verwacht op korte termijn een tweede persoon aan te houden.

Op vrijdag 15 oktober 2021 werd een 26-jarige vrouw in kritieke toestand aangetroffen in een woning in Heerenveen. Een aantal dagen later overleed zij in het ziekenhuis.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart. Zo is er toxicologisch onderzoek gedaan en is er door een rechercheteam uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek verricht. Ook is er met meerdere betrokkenen gesproken.

Lees ook  Mogelijke maatregelen: OMT adviseert korte lockdown en 2G-maatregel

Aanhoudingen
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er een mogelijk zedendelict heeft plaatsgevonden in de woning.

De politie heeft hiervoor op dinsdag 25 januari een verdachte aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Heerenveen.

De man wordt verdacht van een zedendelict waarbij een andere in de woning aanwezige vrouw slachtoffer is geworden. De man wordt daarnaast verdacht van dood door schuld.

De verdachte zal worden verhoord om te achterhalen wat zijn rol is geweest bij de gebeurtenissen die hebben geleid tot het overlijden van het 26-jarige slachtoffer. De politie verwacht op korte termijn een tweede persoon aan te houden.

Lees ook  Verdachte moord op Eva Veerman in Volendam berooft zichzelf van leven

Onderzoek gaat door
Teamchef Marjolein Wildeman: “De situatie heeft een enorme impact op alle betrokkenen. Het politieonderzoek kost tijd, omdat we het zorgvuldig en grondig willen doen.

Deze aanhouding is een belangrijke ontwikkeling, maar betekent niet dat het onderzoek hiermee ophoudt. Een rechercheteam werkt nog volop aan de zaak”.

Informatie
Weet u iets wat (mogelijk) van betekenis kan zijn voor dit onderzoek en heeft u nog niet met ons gesproken? Dan vragen we u uw informatie met de politie te delen.

Elk stukje informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn. U kunt bellen met 0900 – 8844. U kunt ook altijd volledig anoniem informatie met de politie delen, via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

Omstander op straat neergestoken na ruzie

13 en 14 jarige opgepakt na brute woningoverval