in

Man (38) gebruikt string als mondkapje en wordt vliegtuig uitgezet

Een man is in de Amerikaanse staat Florida uit een vliegtuig gezet omdat hij het toestel betrad met een string als mondkapje. Dat deed hij naar eigen zeggen uit protest tegen de maskerplicht.

In een video op sociale media is te zien dat een medewerker van United Airlines de 38-jarige Adam Jenne van zijn plek wijst. Hij heeft op dat moment een rode string voor zijn gezicht getrokken. Andere passagiers lijken wel om de actie te kunnen lachen en nemen het zelfs voor hem op zodra hij eruit wordt gezet, waardoor de man zijn vlucht naar Washington mist.

Lees ook  Vrouw komt thuis en treft er onbekende man aan die in haar kleren eten staat te koken

Jenne zegt tegen NBC News dat hij al vaker met zijn opvallende ’mondkapje’ het vliegtuig instapte. „De beste manier om absurditeit te illustreren is met absurditeit”, zegt hij. „Op elke vlucht heb ik weer andere reacties gekregen van de cockpitbemanning. Sommigen met een wilde waardering, anderen juist confronterend.”

Mondmaskerplicht
United Airlines reageerde in een verklaring op het opmerkelijke voorval, nadat Amerikaanse media erover berichtten. „De klant voldeed duidelijk niet aan het federale maskermandaat en we stellen het op prijs dat ons team het probleem op de grond heeft aangepakt vóór het opstijgen, om mogelijke verstoringen in de lucht te vermijden”, aldus de verklaring.

Lees ook  Mannen zitten zeven keer per dag aan hun ballen en geven daarna met balzweet anderen een hand

Passagier Jenne laat zich niet van de wijs brengen en probeert het gewoon bij een andere luchtvaartmaatschappij, zegt hij. „Hopelijk heeft Spirit Airlines meer gevoel voor humor.”

Vier volwassenen en drie kinderen dood gevonden in huis

Vijfde coronavaccin komt er, Novavax-prik is goedgekeurd