in

Man (22) doodgestoken in Rosmalen, twee meisjes van 16 en 17 opgepakt

Een 22-jarige man is zaterdagavond overleden na een steekincident in het centrum van Rosmalen. Er zijn twee meisjes van 16 en 17 jaar als verdachten aangehouden.

Het steekincident vond rond 21.30 uur aan de Dorpsstraat bij De Driesprong in Rosmalen. Meerdere politiewagens en ambulances kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd ingezet.

Uit eerste onderzoek van de politie blijkt dat het steekincident het gevolg was van een ruzie. Die vond plaats bij het terras van De Eetbar.

De exacte aanleiding daarvan wordt nog onderzocht. Eén van de betrokkenen belde het latere slachtoffer die toen ook naar het terras kwam.

Daar werd hij vervolgens gestoken. Het slachtoffer vluchtte naar Grand Café Bottles, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Door personeel en later ambulance medewerkers is geprobeerd hem te reanimeren. Volgens de politie zal uitgebreider onderzoek nog geruime tijd in beslag nemen.

Lees ook  Hondenhater slaat vrouw (59) in gezicht en schopt haar hond: ‘Altijd weer die rothonden’

Aan de hand van getuigenverklaringen werden vrij snel twee verdachten aangehouden. Dit zijn een 17-jarige meisje uit ’s-Hertogenbosch en een 16-jarig meisje uit Rosmalen.

Bijzondere belangstelling
Op sociale media laat Bottles weten zich na de steekpartij zich over het slachtoffer te hebben ontfermd. ,,We gaan de tijd nemen om dit te verwerken en zijn hierdoor morgen gesloten.’’

Getuigen zijn door de politie verhoord in een nabijgelegen café. Op straat heerste gisterenavond een onrustige sfeer.

Veel politie-agenten en meerdere ambulances waren ter plaatse. De forensische recherche deed onderzoek. Een zwarte Audi kreeg daarbij bijzondere belangstelling en werd weggesleept.

De Driesprong is een populair horecaplein in het centrum van Rosmalen. In het gebied liggen meerdere restaurants en (eet)café’s, waaronder ook Bottles.

Lees ook  Man doodgestoken in Arnhem

,,Echt verschrikkelijk. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.’’ Zo reageert voorzitter Roy van Veghel van de Rosmalense afdeling van Koninklijke Horeca op het steekincident.

Hij noemt De Driesprong een ‘gezellig horecaplein’. ,,Dat zoiets hier gebeurt, verwacht je niet. Al verwacht je dat eerlijk gezegd nergens.’’

Derde incident in Den Bosch
De 22-jarige man is het derde slachtoffer dat binnen een halfjaar tijd is overleden bij een steekincident in de gemeente Den Bosch.

Op 23 oktober eiste een steekpartij het leven van de 20-jarige Anouk den Dekker, waarbij haar halfzus werd aangehouden als verdachte.

In september kwam een 34-jarige vrouw uit Utrecht om het leven aan de Ploossche Hof. De vrouw liep destijds met een kinderwagen over straat toen zij door een man (31), vader van het kind, werd aangevallen met een mes.

Rachel Hazes bevestigt liefde met zoenfoto No Surrender Klaas Otto

Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker