in

Man (18) uitgescholden voor ‘kankerhomo’ en zwaar mishandeld in Amsterdam

Een 18-jarige man is zwaar mishandeld en uitgescholden voor ‘kankerhomo’ in Amsterdam. Het incident vond in september plaats, maar is pas vandaag naar buiten gebracht door de politie. De mishandeling is niet vastgelegd, maar op beelden van een bewakingscamera is wel te zien dat een van de verdachten de Hitlergroet bracht.

De 18-jarige man fietst in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september rond 03.50 uur door de Leidsestraat in Amsterdam met een vriend. Op een gegeven moment ziet hij een aantal mannen staan en hoort dat één van deze mannen uit het niets ‘kankerhomo’ naar hem of zijn vriend roept. Het slachtoffer wil iets van de beledigende woorden zeggen. Hij stapt daarom van zijn fiets en loopt naar de groep om te vragen waarom iemand zomaar begint te schelden. Zover komt het niet: het slachtoffer wordt vrijwel direct meerdere malen hard geslagen.

Lees ook  Alex (24) werd door 'grap' gelinkt aan de schietpartij op Peter R. de Vries en kreeg bezoek van arrestatieteam

Terwijl het slachtoffer gewond op de grond ligt en omstanders snel te hulp schieten, gaat het groepje mannen er vandoor. Het slachtoffer moet per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd en daar blijkt dat hij zwaargewond is. Hij loopt bij de mishandeling onder andere een zware hersenschudding, een breuk in zijn gezicht en schade aan zijn gebit op.

Lees ook  Monique moet in therapie na breuk met André Hazes!

Hitlergroet
De mishandeling zelf staat niet op beeld, maar de verdachten zijn wel vastgelegd door een bewakingscamera aan de Leidsestraat in hartje Amsterdam. In het AT5-programma Bureau 020 laat de politie vandaag de beelden zien. Opmerkelijk is dat een van de verdachten op een gegeven moment de Hitlergroet brengt. Het vermoeden is dat hij dit doet naar agenten die langs komen fietsen.

De verdachten zijn vier mannen van rond de 20 jaar met een lichte huidskleur. Twee lijken blond haar te hebben, de andere twee hebben donkerder haar.

“Stiekem zoenende Monica Geuze reden van break-up Lil Kleine en Jaimie Vaes!”

Bronnen rond kabinet: coronapas uitgebreid naar dierentuin en pretpark, extra maatregelen horeca dreigen