in

Lichaam 24-jarige man gevonden in recreatieplas bij Weert

In een waterplas bij een strandje in het Limburgse Weert is vrijdagmiddag een lichaam van een man aangetroffen. De zwemmer kwam rond 14.00 uur niet meer boven water. Ruim twee uur later is het lichaam van de drenkeling gevonden.

Nadat de man niet meer boven water kwam, zijn enkele andere zwemgasten nog naar hem gaan zoeken. Ook zij verloren hem daarna uit het zicht. De andere gasten alarmeerde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Om 15:45 uur had de brandweer de plek waar de drenkeling zou liggen, gelokaliseerd. Volgens een woordvoerder was het geen eenvoudige zaak om hem te vinden, aangezien het water troebel is en het zicht slecht is.

Lees ook  Man (44) opgepakt voor zedendelict en dood door schuld

Tientallen meters van de oever
Duikers vonden het levenloze lichaam vervolgens rond 16:10 uur. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een 24-jarige man. Onbekend is waar het slachtoffer vandaan komt. Hij verdween vele tientallen meters vanaf de oever van het dagstrand onder water, aldus de woordvoerder.

Lees ook  Lichaam vermiste Kim Roording (48) gevonden in bossen van Zeist

Vlak na de melding werd een traumahelikopter opgeroepen. Andere zwemmers zijn uit het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg gehaald. Om het gebied staan afzetlinten.

Voetganger doodgereden op A67 door vrachtwagen

Ernstig zieke Maud (1) heeft een rolstoelbus nodig en buurt schiet te hulp: ‘Het is hartverwarmend’