in

Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste moeder auto ongeluk Amsterdam

In de zoektocht naar een vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag in een auto samen met haar drie jonge kinderen een zijtak van het IJ in Amsterdam inreed, is zondagavond een lichaam aangetroffen. Dat bevestigt de politie.

Het mysterieuze incident gebeurde rond twee uur bij de boothellling aan de Nieuwendammerdijk in Noord. De drie kinderen konden zich op eigen kracht in veiligheid brengen. Ondanks grootscheepse zoekacties was hun moeder lang spoorloos. Nadat de politie de zoektocht had gestaakt tot maandag, werd er alsnog een lichaam aangetroffen. Het is nog niet vastgesteld dat het daadwerkelijk om de vermiste vrouw gaat.

Op de parkeerplaats waar de grijze Volkswagen met een kenteken dat verwijst naar de plaats Borken in Noordrijn-Westfalen te water raakte, kwamen zondagmiddag veel wandelaars een kijkje nemen bij de zoektocht van duikers en politieboten met sonarapparatuur. „Wat doet een Duitse vrouw met drie kinderen in het holst van de nacht tijdens de avondklok op deze afgelegen plek”, vroeg iedereen zich af.

Lees ook  50 stopwoordjes waar je onmiddellijk mee moet stoppen

’Douanier zag het gebeuren’
Van het handjevol omwonenden van de boothelling was alleen Ruud Post nog wakker. „Uit de berichten in de buurtapp bleek dat de meesten pas wakker werden van de hulpdiensten en de helikopter van waaruit werd meegezocht”, vertelt hij.

De Amsterdammer had al snel door dat het helemaal mis was. „Ik moest vanwege de avondklok natuurlijk binnen blijven maar mocht wel het slaapkamerraam open doen. Een douanier die hier surveilleerde bleek de auto het water in te hebben zien rijden. Daardoor kon de reddingsactie snel beginnen.”

Lees ook  Dit is het grote geheim wat Jeroen Rietbergen en Linda de Mol samen hadden

Kinderen snel gered
Hoewel de auto bijna volledig onder water was verdwenen, waren de kinderen snel en ogenschijnlijk ongedeerd uit het water.

Met meerdere duikteams is direct in het ijskoude water urenlang maar vergeefs gezocht naar de vrouw. De zoekactie werd ’s morgens hervat maar moest zondagavond vanwege de invallende duisternis zonder resultaat worden stopgezet en zou maandag worden hervat. Zondagavond rond 20:00 werd echter alsnog een lichaam aangetroffen, bevestigt een politiewoordvoerder die over de achtergronden van het drama niets kwijt wil.

Bronnen melden dat de kinderen acht, tien en twaalf jaar oud zijn. De woordvoerder wil het vooralsnog op minderjarigen houden, al zijn de genoemde leeftijden volgens hem ’vrij goed’.

Zorgen om aangeraakte winkelwagens: kan je hierdoor besmet raken?

Vermiste Tamara Sparreboom na 8 jaar gevonden in natuurgebied Oostvoorne