in ,

Lerares is “te streng” en wordt ontslagen omdat ze weigerde leerlingen te belonen voor niet gedaan huiswerk

Diane Tirado kreeg haar ontslag bij West Gate K-8 school in Florida, omdat ze niet mee wilde werken, toen ze leerlingen die hun werk niet hadden ingediend, geen cijfer wilde geven, aldus Upworthy.

Het feit dat kinderen en jongeren op school beoordeeld moeten worden, is een veelbesproken onderwerp.

Sommigen vinden dat cijfers een onnodige druk op hen uitoefenen, terwijl anderen het als een zeer goede voorbereiding op toekomstige studies beschouwen.

Hoe de cijfers worden bepaald, is een andere discussie. Het is de taak van leraren om ervoor te zorgen dat deze zo objectief mogelijk worden gegeven. We moeten er gewoon op vertrouwen dat de leraren hun werk goed doen.

Een school in Florida bepaalde echter dat een lerares haar taak niet goed uitvoerde. De lerares, Diane, werd ontslagen omdat ze “te streng” werd bevonden, aldus Upworthy.

Lees ook  ‘Wat betekenen borden met opschrift CADO langs de weg?’

Diane heeft verschillende jaren als lerares gewerkt, maar was onlangs overgestapt naar de school in Florida. Daar gaf ze les aan groep 8.

Zoals ze altijd deed, gaf ze het cijfer 0 aan leerlingen die hun groepsopdrachten niet inleveren. Omdat ze nul werk deden, kregen ze het cijfer 0.

De school hanteert echter een “geen nul beleid”. Het laagste cijfer dat een leraar mag geven is 5, zelfs als geen enkel werk wordt gedaan. Omdat Diane het hiermee niet eens was, werd ze ontslagen.

Voordat ze haar spullen pakte, liet ze een bericht achter aan de studenten op het bord:

Lees ook  Een stel laat hun dochter aan de wereld zien, en ze is prachtig

“Tot ziens kinderen. Mevr. Tirado houdt van jullie en wenst jullie het beste in het leven. Ik ben ontslagen omdat ik weigerde jullie een 5 te geven voor werk dat niet werd ingeleverd. Liefs, mevr. Tirado”

Ze nam vervolgens een foto van haar bericht en plaatste deze op Facebook. De foto ging snel viraal en Diane kreeg veel steun van gebruikers, aldus Upworthy.

Veel mensen vinden het belachelijk dat kinderen worden beloond voor niets – en dat dit een slecht precedent schept voor later in het leven.

Wat vind je hiervan? Deed de school er goed of juist fout aan om Diane te ontslaan?

Meisje ten dode opgeschreven met hoofd dat vastzit in hoek van 90 graden

Brandweer leert autobezitter die voor brandkraan geparkeerd staat een lesje