in

Leraar vrijgesproken van ver krachting minderjarige leerling

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 36-jarige man uit Landhorst vrijgesproken. Een leerling deed aangifte van ont*cht tegen deze leraar van een school in Gemert.

Volgens de officier van justitie pleegde de leraar ongeveer 5 jaar geleden ont*cht met een leerling van zijn school.

Het destijds 15-jarige meisje verklaarde dat zij na het gala in mei 2016 contact kreeg met een leraar en dat ze elkaar in de maanden erop veelvuldig berichtjes stuurden en met elkaar afspraken. Hierbij zouden ze ook s*ks hebben gehad. De leraar ontkent dit alles stellig.

Lees ook  Heftige beelden van de arrestatie in Oosterbeek - Agent trapt inbreker onderuit!

De rechtbank constateert dat er onvoldoende bewijs is om de verklaring van het meisje te ondersteunen.

Zo zit in het dossier geen enkel bericht waaruit blijkt dat de leraar en het meisje contact met elkaar hebben gehad, terwijl er volgens de leerling contact via social media zou zijn geweest.

Lees ook  Man slaat portier bloedneus omdat terras vol zit

De rechtbank stelt daarnaast vast dat de getuigenverklaringen de aangifte niet in voldoende mate kunnen bevestigen omdat ze te weinig specifiek zijn, niet aansluiten bij de aangifte of enkel zien op informatie van het meisje zelf.

Niemand heeft de leraar met het meisje samen gezien. Nu slechts sprake is van een aangifte die niet ondersteund wordt door voldoende dragend en overtuigend steunbewijs, wordt de leraar vrijgesproken.

Brazilië meldt 90.000 nieuwe coronagevallen in een dag

11 meldingen bloedstollingen na AstraZeneca-prik België