in

Met pillen onder de spaghetti, zo probeerde koppel (schoon)moeder te vergiftigen: “Ik snap niet waarom ze me dood wilden. We hadden een goeie band”

Een koppel uit Berlare blijft in de cel op verdenking van het vergiftigen van de moeder van de man. De Brusselse raadkamer bevestigde hun aanhouding. Beiden werden eerder al in verdenking gesteld voor vergiftiging en poging tot moord.

Op 10 en 21 september werd de moeder van de man, die in Affligem woont, telkens om een onduidelijke reden onwel. Op 10 september was haar schoondochter daarbij aanwezig, en die belde de hulpdiensten en reed met haar schoonmoeder naar het ziekenhuis. Haar toestand stabiliseerde en de vrouw mocht opnieuw naar huis.

Lees ook  15 duizend euro voor de gouden tip: Is Mario (35) vermoord en niet verdronken?

Op 21 september werd de vrouw opnieuw onwel, maar ditmaal op de openbare weg, waarna ze met een ziekenwagen naar het ziekenhuis werd gebracht. In het ziekenhuis stelden artsen vast dat de vrouw een hoge dosis medicatie had genomen die helemaal niet voor haar bestemd was. Een van de hypotheses van de speurders is dat deze in de spaghetti vermengd werd. Uit het onderzoek bleek vervolgens dat die medicatie afkomstig was van haar schoondochter. Zowel de schoondochter als haar echtgenoot werden daarop van hun vrijheid beroofd en na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees ook  Lily (23) dacht griep te hebben, maar bleek levensbedreigend ziek te zijn

De betrokkenen ontkennen halsstarrig elke betrokkenheid. Volgens hen wilde het slachtoffer zelfmoord plegen door de medicatie van haar schoondochter in te nemen. “We blijven bij deze hypothese”, aldus Jeroen D’Hondt, de advocaat van de vrouwelijke verdachte. “We hebben de raadkamer meerdere elementen aangereikt en hebben dan ook de vrijlating gevraagd.” De raadkamer vond deze echter nog niet opportuun en bevestigde de aanhouding.

Politie onderzoekt doodsbedreiging Hugo de Jonge vanwege galg op Dam

Vier familieleden dood na tragisch ongeluk tijdens wijn maken in kelder