in ,

Kleuter treft gedumpte dode hondjes aan in bos bij Diessen: ‘Absurd en asociaal’

Mieke Hendrikx was zondag een lekker rondje aan het wandelen in het bos van Annanina’s Rust met het zoontje van haar nicht toen zij plots iets bizars aantroffen.

De kleuter liep voor een plasje wat dieper het bos in en zag tot zijn grote schrik twee dode hondjes liggen. ,,Hij schrok behoorlijk. Hoe is dit mogelijk?”

Hendrikx is voormalig wethouder in Hilvarenbeek en heeft bijzondere interesse in dierenwelzijn. Meteen legde ze een link bij het aantreffen van de hondjes.

,,Er zit natuurlijk een omstreden puppyhandelaar hier in Diessen. Ik schrijf er soms over en afgelopen weekend was hier nog uitgebreid aandacht voor in het tv-programma Kassa.

Eén achtergelaten hond zou nog kunnen, maar bij twee dezelfde soort hondjes is de kans op toeval wel minder. Het zal wel door foute fokkers komen.”

Lees ook  Nicole Scherzinger viert haar verjaardag in bikini en krijgt lovende reacties: “Je ziet er waanzinnig knap uit!” (foto’s)

”Het gaat niet zomaar om doodgebo­ren puppy’s”
– Wim de Jong

Meteen bracht ze het beherende Brabants Landschap op de hoogte. Boa’s hebben de dode viervoeters een dag later weggehaald, zegt Wim de Jong.

,,Dit is absurd en asociaal.” Zowel Hendrikx als hij denken dat het om retrievers gaat die enkele weken oud waren. ,,Het gaat niet zomaar om doodgeboren puppy’s.”

Er is door de boa’s niet gekeken of de dieren gechipt waren. ,,Het zal wel om handel gaan,” zegt De Jong. ,,Om ze dan nog naar een dierenarts te brengen…”

Lees ook  Met deze opblaasbare kroeg kom je de quarantaine wel door

Hendrikx had dit liever anders gezien. ,,Als ze uit het buitenland komen, moeten ze volgens de regels gechipt zijn. Dat had je kunnen onderzoeken.”

Moedwillig
Volgens Hendrikx is het zeker dat de diertjes haastig gedumpt zijn. ,,Je zag de hondjes niet vanaf het looppad, maar ze lagen er niet heel ver vandaan.

En ze lagen vlakbij de Biestsedijk. Daar kun je je auto neerzetten en je bent zo weg. Nee, het gaat echt niet om iemand die zijn overleden hondjes graag wilde begraven in het bos.”

Het dumpen van hondjes gebeurt volgens De Jong sporadisch in de bossen rondom Hilvarenbeek. ,,Soms kom je dit tegen. Dit gebeurt gewoon moedwillig.”

Pitbull ontsnapt tijdens een wandeling, breekt muilkorf af en bijt chihuahua dood

Opmerkelijk plan: avondklok voor katten in Nederland