in

Kinderen bellen 29 keer 112, politie weet gepaste straf

In Helmond hebben twee kinderen 29 keer 112 gebeld. Als volwassene kan zo’n actie je een flinke boete of zelfs een aantal maanden in de cel opleveren. Maar hoe straf je kinderen die zulke fratsen uithalen? De politie wist er wel raad mee.

De twee kinderen van 8 en 10 jaar belden op 16 februari maar liefst 29 keer het noodnummer. Ze stelden vragen en vertelden aan de meldkamer dat er brand was uitgebroken in hun huis, terwijl dit niet zo was.

Lees ook  Geen straf voor leider zomerkamp die dickpics naar minderjarige meisjes verstuurt

De politie bedacht samen met de moeder van de boefjes een gepaste straf: ze moesten een werkstukje schrijven.

Inleveren op het bureau
In hun werkstuk moesten de kinderen uitleggen wanneer je wel en niet het noodnummer mag bellen. Het werkstukje zou ingeleverd worden bij de politie wanneer de kinderen het af hadden.

“Zoals afgesproken hebben wij het werkstuk ontvangen”, schrijft Politie Helmond donderdagavond op Facebook bij foto’s van de werkstukjes. “Beiden kinderen gaven goede voorbeelden en boden nogmaals hun excuses aan.”

Lees ook  Kamperen 2.0 met deze caravan met twee verdiepingen en een dakterras!

Lesje geleerd
Leuk vonden de kinderen het echter niet om te maken, vertelde hun moeder aan de agenten. “Ze moesten het drie keer opnieuw schrijven voordat het werd ingeleverd.” De politie denkt dat de boefjes hun lesje dus zeker wel hebben geleerd.

Almeerder heeft 6 kilo drugs in auto, maar hij komt ermee weg

Man ontwaakt met hoofd klem in metro