in

Kat Rio doorboord met bamboestok gevonden in bed

De baasjes van kat Rio uit Amsterdam stonden afgelopen weekend heel raar te kijken toen ze hun rode kater in bed aantroffen, doorboord met een bamboestok. De lakens zagen rood van het bloed en uit zijn rechter dijbeen stak een stuk bamboe. “Ze hebben met spoed de dierenambulance gebeld”, vertelt een medewerker van de dierenambulance Amsterdam aan Hart van Nederland.

De rode kater is op “een wonderbaarlijke wijze doorboord met een flink stuk bamboe”. Hoe dit kon gebeuren is niet duidelijk, maar het lijkt er sterk op dat het een ongeluk was. “Katten kunnen rare dingen doen als ze de hort op zijn.”

Lees ook  Gezin jarenlang mishandeld door vader: hete lepels bij slecht rapport

Een akkefietje zoals dit hadden de vrijwilligers van de dierenambulance dan ook nog nooit meegemaakt. De kat wist ondanks dat er een forse stok uit zijn dijbeen stak, tóch de weg naar huis te vinden.

Eén leven minder
Het zag er niet goed uit voor de rode kat toen de vrijwilligers hem aantroffen. Gelukkig kon later de prognose worden bijgesteld door de dierenkliniek in Amsterdam “Er waren geen vitale delen geraakt. Rio is geopereerd en de stok is verwijderd uit z’n dijbeen. Met wat pijnstilling mocht de kat later naar huis.”

Lees ook  Kleuter bestelt voor 725 euro aan ijs en taarten via telefoon van vader

Volgens de dierenambulance Amsterdam komt het goed met Rio. “Maar wel met één leven minder.”

Foetus gevonden in park in Den Haag: ‘We zijn bezorgd om de moeder’

RIVM waarschuwt: piek coronagolf moet nog komen