in ,

Kaas kan net zo verslavend zijn als tabak of alcohol, blijkt uit dit onderzoek

Houd je ook zo van kaas? Wij zijn natuurlijk een echt kaasland! Overal ter wereld kent men Goudse en Edammer kaas. Volgens dit onderzoek blijkt kaas verslavend te zijn!

Eerder hadden studies al aangetoond dat kaas goed is voor het geheugen en zelfs wordt aanbevolen bij het ontbijt. Maar is onze liefde voor kaas een verslaving?

Volgens een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in de National Library of Medicine, is kaas, net als alcohol, tabak en drugs, verslavend.

In hun onderzoek werd gekeken naar de eetgewoonten van 500 studenten. Hun favoriete voedsel, met stip op 1, was pizza, uiteraard met kaas. De verslaving die kaas creëert, komt eigenlijk voort uit het proces van het verwerken van het voedsel.

Lees ook  Moeder is 22 weken zwanger als ze bevalt van tweelingmeisjes die niet alleen overleven, maar floreren

Hoe meer vet en bewerkt voedsel is, hoe meer onderzoekers merkten dat dit een verslavend eetgedrag veroorzaakte.

Voedselverslaving is volgens de studie ook een gevolg van gedragingen die in onze genen staan geschreven en waardoor we vooral van vetten van dierlijke oorsprong houden.

Wat kaas betreft, wetenschappers geven aan dat het ook caseïne bevat. Dit eiwit geeft tijdens de spijsvertering opiaten af, casomorfines genoemd.

Lees ook  Zien: Yvonne Coldeweijer plaatst bizarre video Marco Borsato: “Wat zien we hier?”

Zoals de diëtist Cameron Wells, die aan deze studie deelnam, aan de Los Angeles Times vertelde: “Casomorfines hebben invloed op de dopamine-receptoren en triggeren dit verslavende element.”

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar is een verslaving aan kaas gevaarlijk? Gelukkig niet! Uiteraard moet kaas wel met mate worden geconsumeerd, ook met het oog op zout en cholesterol. Geef de voorkeur aan lokale kaas, in plaats van ultra bewerkte versies.

Baby overleden na ongeval in woning Eede

7684 nieuwe besmettingen, gemiddelde stijging vlakt iets af