in

Jongste broer in hoger beroep in zaak-Lotte in Almelo

De jongste van de twee broers die zijn veroordeeld voor de moord op de 14-jarige Lotte in Almelo gaat in hoger beroep.

De jongen bekende de moord eerder in appjes aan vrienden, maar zegt nu dat hij het meisje niet heeft aangeraakt. Hij zou de appjes alleen maar hebben verstuurd om zijn oudere broer vrij te krijgen.

“Als je stelt dat je haar niet hebt aangeraakt, dan is het bij een veroordeling een logische stap dat je in hoger beroep gaat”, zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil bij RTV Oost.

De 14-jarige Lotte werd begin vorig jaar aan de rand van een bedrijventerrein om het leven gebracht en in een sloot achtergelaten.

Lees ook  Frikandel werd Monique bijna fataal

De rechtbank legde beide broers, tijdens het misdrijf 15 en 17 jaar oud, de maximale straf op van respectievelijk één en twee jaar jeugddetentie. Ook kregen ze verplichte jeugd-tbs.

Naaktfoto
Lotte had met beide jongens een relatie gehad. Toen het uitging met de oudste, kreeg Lotte ruzie met hem over een naaktfoto die ze zou hebben doorgestuurd aan een vriendin. De afspraak om het daarover te hebben, liep uit op een fatale ruzie.

De oudste van de twee broers legt zich volgens zijn advocaat Desirée Greven neer bij het vonnis van de rechtbank. De jongste doet dat dus niet en gaat in hoger beroep.

Lees ook  ’Salmonellabesmetting gerelateerd aan Kinder Surprise-chocolade maakt kinderen ziek’

Gesprekken afgeluisterd
Justitie maakte eerder bekend dat na hun arrestatie in het geheim gesprekken tussen de broers zijn opgenomen. Uit de tapverslagen van deze gesprekken bleek dat de jongste zoveel mogelijk de schuld op zich zou nemen, omdat zijn straf vanwege zijn leeftijd lager uit zou vallen.

Behalve de twee jongens werd ook hun vader destijds opgepakt. Hij sloeg alarm na de vondst van Lottes lichaam. Er lijken geen aanwijzingen te zijn dat hij iets met het misdrijf te maken heeft. Justitie maakt binnenkort bekend of hij wordt vervolgd.

Man breekt in terwijl agenten binnen zijn

Fiets van vermoorde Esmee (14) teruggevonden in Leiden