in

Jongen ontdekt kinderporno op telefoon buurman, hoofd van zusje op foto’s geplakt

Een jongen uit Enschede kreeg de schrik van zijn leven toen hij zijn ‘nieuwe’ telefoon wilde opstarten.

Als hij bezig is met het installeren van apps komt hij erachter dat er kinderp*rnoplaatjes- en filmpjes op het mobieltje staan. Bizar detail: op een deel van de foto’s was het hoofd van zijn zusje geplakt.

De jongen kocht in april 2020 de oude telefoon van zijn buurman over. Toen de jongen de telefoon wilde opstarten kwam het geheim van de buurman aan het licht.

Doordat het apparaat nog verbonden was met het Google-account van de buurman, de 41-jarige Leon C. werden zijn afbeeldingen op de telefoon ingeladen.

Lees ook  18-jarige zoon steekt vader neer, vader ligt in ziekenhuis

Daartussen zaten kinderp*rnoplaatjes en -filmpjes. De vlam sloeg pas echt in de pan toen bleek dat op een aantal foto’s het hoofd van zijn zusje was gemonteerd.

Buurtbewoners vernielen woning
Nadat buurtbewoners te horen krijgen wat zich afspeelt, verzamelen ze zich voor de woning van C. De buren hadden het erover om hem in brand te steken of te vierendelen.

Terwijl de man op het politiebureau zit, wordt zijn inboedel door boze buurtgenoten kort en klein geslagen. C. besluit geen aangifte te doen, waardoor de rekening voor hemzelf is.

Lees ook  Omstander mishandelt man na maken foto’s van eigen kindje

Drugs
C. zegt in de problemen te zijn gekomen nadat zijn vrouw en kinderen hem plots hadden verlaten. Hij belandde in een diep gat en raakte aan de drugs.

Dat was volgens hem de reden waarom hij het hoofd van zijn buurmeisje op de plaatjes heeft geplakt. Ook zou hij onder invloed van drugs een meisje op zijn toilet stiekem hebben gefilmd.

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 2,5 jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Over twee weken volgt de uitspraak.

Thekla belde dolblij aan bij nieuwe woning, maar huidige bewoner wist van niks: ‘Achteraf schaam je je kapot’

Politie maakt jacht op vijf jongens na beroving 12-jarig meisje