in

Jongen (4) overleden na ongeval in Baarle-Nassau

Een jongen van 4 jaar oud is dinsdagnamiddag overleden na een tragisch verkeersongeval in de Herenstraat in Baarle-Nassau op de grens met Baarle-Hertog.

Het jongetje kwam onder de wielen van een bestelwagen van een Kempische vervoersmaatschappij terecht. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht.

Het kind kwam iets na 16 uur onder een bestelwagen terecht in de Herenstraat in een van de vele enclaves in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau.

Het gaat om een wijk waar de straten zijn ingericht als woonerven en wordt gewaarschuwd voor spelende kinderen.

Lees ook  Gewonde man en hond aangetroffen in woning, mogelijk steekpartij

Het kind kwam in aanraking met een bestelwagen die gebruikt wordt voor het vervoer van mindervalide personen.

Het zou gaan om een bestelwagen van een Kempense vervoersmaatschappij. De hulpdiensten gingen meteen ter plaatse en er werd ook een traumahelikopter ingezet.

Het kind overleed ter plaatse aan de verwondingen. “Het gaat om een jongetje van 4 jaar die in het dorp woont”, zegt een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant.

“Hij is in aanraking gekomen met een bestelbus en ondanks reanimatie overleden. Hoe dat gebeurd is zal deze avond onderzocht worden door verkeersspecialisten. De wijkagent is aanwezig.”

Lees ook  Wordt Diederik Gommers de opvolger van De Jonge als minister?

Zowel de Nederlandse politie als de Politie Regio Turnhout ging ter plaatse, maar het ongeval bleek wel degelijk op Nederlands grondgebied te zijn gebeurd waardoor de Nederlandse politie het onderzoek voert.

De Politie Regio Turnhout levert wel bijstand met het team slachtofferhulp. Ook de burgemeester van Baarle-Nassau, Marjon de Hoon-Veelenturf kwam ter plaatse.

Lichaam 70-jarige Brit 10 jaar na zijn verdwijning gevonden in diepvriezer in voormalige Londense pub

‘Moeder terecht veroordeeld voor van tiende verdieping gooien van Sharleyne (8), wel kan straf iets lager’