in

Jongen (17) tegen hoofd geslagen door groep in Tilburg, meisje van 12 aangehouden

Een 17-jarige jongen is zaterdagmiddag mishandeld aan de Stappegoorweg in Tilburg. Meerdere jongeren sloegen het slachtoffer tegen zijn hoofd. Een 18-jarige jongen en een 12-jarig meisje zijn aangehouden als verdachten.

De mishandeling vond zaterdag tussen 15.45 uur en 16.10 uur plaats. Twee jongeren werden, na het verlaten van de fietskelder aan de Stappegoorweg, plots klemgezet door een voor hen onbekende groep jongeren. De twee slachtoffers staan stil, waarna een van de verdachten een van de fietsen op slot zet.

Een vriend van de twee jongens ziet dat er iets aan de hand is en rijdt met zijn scooter richting het bushokje.

Lees ook  Gast filmt hoe zijn vriendin er thuis bij zit nadat hij haar foto op Instagram ziet!

Wanneer hij bij zijn vrienden en de groep aankomt, merkt de groep op dat hij een kleine camera op zijn helm draagt.

Hierop wordt de 17-jarige jongen direct door verschillende jongeren meerdere keren tegen zijn helm en hoofd geslagen.

De groep grijpt richting de camera, maar als dit niet lukt, trekken ze de vriend van het slachtoffer van zijn scooter en blijven ze hem schoppen en slaan.

Wanneer de scooterrijder weet op te staan, gaat de groep er plots vandoor en vertrekken ze in de richting van de fietstunnel van de Ringbaan-Zuid.

Lees ook  Dit mag vanaf vandaag weer (en dit nog niet)

Aanhoudingen
Twee jongeren zijn inmiddels aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling. Een 18-jarige Tilburger is zaterdagavond in zijn woning aangehouden.

Zondagochtend hield het onderzoeksteam een 12-jarig meisje in haar woning aan. Beide verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Het onderzoeksteam onderzoekt onder andere wat hun precieze rol was bij de mishandeling. Het is niet duidelijk of de slachtoffers gewond zijn geraakt.

Heftig familieverhaal: ‘Ik heb een affaire met mijn oom’

‘Derde golf mogelijk korter dan gedacht’