in

Jonge vrouw aangevallen, met stroomstootwapen bewerkt en aan gerand

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari 2022 werd in Tubbergen een 19-jarige vrouw van haar fiets getrokken of geslagen. Daarna werd ze door haar belager meegesleurd en aan gerand.

Het slachtoffer kwam tussen 03.30 uur en 04.00 uur van een carnavalsfeest. Op de Reutummerweg werd ze door een onbekende man aangevallen. Hij gebruikte een stroomstootwapen om haar onder controle te krijgen en houden.

Kenmerken dader
Terwijl de dader haar meesleurde naar een weiland, zo’n 100 meter verderop, probeerde de vrouw tevergeefs 112 te bellen. In het weiland betastte hij haar, waarna hij ervandoor ging.

De dader heeft een lichte huidskleur, is zo’n 1.95 meter lang en heeft een normaal tot breed postuur. Het slachtoffer schatte hem tussen 40 en 50 jaar oud.

Lees ook  Vrouw neergestoken in haar woning

Eerdere poging?
Mogelijk heeft deze man eerder die nacht, rond 02:45 uur, geprobeerd een andere vrouw te overmeesteren.

Op dezelfde plek langs de Reutummerweg stond ineens een man midden op de weg toen zij kwam aanfietsen. Deze vrouw kon hem gelukkig ontwijken.

Auto’s in omgeving
Uit onderzoek is gebleken dat die nacht een aantal auto’s in de omgeving van de Reutummerweg hebben gereden, waaronder in elk geval een witte Volkswagen Caddy en een ouder model blauwe Ford Fiesta met lichtkleurige strepen op het dak.

De politie zou heel graag in contact komen met de betreffende bestuurders; zij zouden heel belangrijke informatie kunnen hebben voor het onderzoeksteam.

Overige getuigen
Die nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari was in het weekend van carnaval. Er waren daardoor destijds nog redelijk wat mensen op de weg.

Lees ook  Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor s*ksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’

De politie hoopt dat passanten, of bijvoorbeeld toeristen die toen verbleven op de nabijgelegen camping of in een van de vakantiehuizen daar, mogelijk iets hebben gezien.

Deel uw informatie
Wie heeft iets gezien van het voorval in de vroege ochtend van zaterdag 26 februari tussen 03:30 en 04:00?
Wie (her)kent de dader aan de hand van het signalement?
Wie heeft de dader die nacht in de omgeving van de Reutummerweg gezien?
Wie reden er in de auto’s die tussen 2.15 en 04.00 uur in de omgeving waren?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Giechelende meiden mishandeld in bioscoop

‘Nederlandse tophonkballer (32) verdacht van mis bruiken meisje’