in

Jonge verdachte van moord op homos*ksuele David (42) weggelopen uit Vlaamse instelling

Een van de drie minderjarigen die in maart werd aangehouden op verdenking van de geruchtmakende moord op de 42-jarige David Polfliet uit het Belgische Sint-Niklaas, is spoorloos.

Hij liep weg uit de instelling in Wingene – onder Brugge – waar hij door de jeugdrechter was geplaatst. Ook een tweede patiënt, die er verblijft op verdenking van een ander strafbaar feit, nam de benen.

De tiener verliet zaterdagavond de zogeheten Gemeenschapsinstelling voor Bijzondere Jeugdzorg in Wingene, waar hij al ruim zes maanden verbleef.

Hij deed dat via het dak en in het gezelschap van een andere tiener. Beiden zijn spoorloos en staan gesignaleerd, bevestigen justitiebronnen.

Lees ook  13-jarige gestoken, daders spoorloos

De instelling in Wingene is overigens geen gevangenis, het gebeurt wel vaker dat jongeren die er geplaatst zijn de benen nemen.

Niet aan hun proefstuk toe
De weggelopen minderjarige zou dit voorjaar met twee kompanen van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen de 42-jarige David Polfliet via een datingapp naar een park in Beveren hebben gelokt.

Daar werd de man zonder enige aanleiding zo zwaar mishandeld dat hij overleed aan zijn verwondingen.

Dezelfde verdachten zouden zich eerder ook al schuldig hebben gemaakt aan homogeweld en hebben ondanks hun jonge leeftijd al een flink strafblad. De moord, de eerste in zijn soort in Vlaanderen, veroorzaakte veel ophef.

Lees ook  Man vermoordt vrouw en pleegt zelfmoord op kerstavond, vijf kinderen aangetroffen in woonwagen

Het onderzoek naar de moord is na zes maanden nog altijd niet afgerond. De rechercheurs onderzoeken nog de precieze betrokkenheid van de verdachten.

In het park waar de moord plaatsvond, werd eerder ook al tevergeefs gezocht naar het moordwapen.

Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, kan ook de procedure van ‘uithandengeving’ niet worden opgestart.

Deze Belgische procedure bepaalt of een minderjarige strafrechtelijk vervolgd en bestraft wordt als een volwassene.

Frank Jansen in elkaar geslagen door zijn ex Rogier Smit

Nederlandse politie bevrijdt ontvoerde Belgische man (23) van Deense drugsmaffia