in

Jonge kater stapt in verboden vossenklem en raakt mogelijk pootje kwijt

De dierenambulance heeft zaterdagavond een zwaargewonde kater gevonden in het Brabantse Haaren.

Na een melding van omwonenden over ‘vreemde geluiden’ ging zij op onderzoek uit. In de buurt van hun woning deden zijn een gruwelijk ontdekking.

Bewoners aan de Posthoorn in Haaren hoorde zaterdagavondlaat vreemde geluiden, alsof iets zwaars over de straatstenen werd getrokken, en besloten de dierenambulance in te schakelen.

Samen met de medewerkers van de dierenambulance vonden zij een jonge kater die met zijn pootje vast bleek te zitten in een illegale vossenklem.

Diertje had veel pijn
De medewerkers van de dierenambulance zagen dat het diertje veel pijn had en konden met geen mogelijkheid meteen de klem verwijderen. Dit omdat de onfortuinlijke kater zich niet liet benaderen.

Lees ook  Limburger (28) vermoordt katje live voor webcam

Uiteindelijk wisten de medewerkers van die dierenambulance het dier veilig in een dwangkooi te stoppen en hem naar een dierenarts in Tilburg te brengen. Daar werd hij uit zijn benarde positie bevrijdt.

Dat ging niet gemakkelijk, de kater moest eerst in slaap worden gebracht om de klem te verwijderen.

De kans dat het diertje er ongeschonden vanaf komt is klein: “Het diertje kan als hij heel veel geluk heeft het pootje behouden, maar de kans is klein”, valt er te lezen onder het bericht van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost.

Opzoek naar de eigenaar
Het diertje rust momenteel uit bij de dierenarts. Als hij weer op kracht is zal het diertje naar het Dierenopvangcentrum in Tilburg gaan.

Lees ook  Aan boom vastgebonden hond in Eindhoven herenigd met zijn baasje

Omdat de kater niet gechipt en gecastreerd is, is een eigenaar (nog) niet te achterhalen. De dierenambulance heeft op Facebook een oproep geplaatst om de eigenaar te vinden

Verboden vossenklem
De medewerkers van de dierenambulance zijn niet te spreken over het gebruik van de vossenklemmen.

Deze zijn sinds 1969 verboden in Nederland. “Ziet u ergens zo’n klem staan, licht dan direct de dierenambulance en politie in en help mee dat deze martelwerktuigen niet meer gebruikt worden.

Zodat er geen onschuldige dieren klem komen te zitten en moeten hopen dat er hulp komt”, aldus de dierenambulance.

Jeroen is al 3 jaar vermist: ‘Zolang hij niet gevonden wordt, heb ik levenslang’

Hagenaar gooit bijtende vloeistof over meisje 1,5 en breekt haar botten