in

John de Mol wist in 2019 van gedrag Rietbergen: ‘Ik moest mij inhouden hem niet op zijn bek te slaan’

John de Mol is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschrijdend gedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland.

Dat zegt de mediamagnaat en bedenker van de RTL-talentenjacht in de uitzending van Boos die vanmiddag online is verschenen.

,,Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend”, zegt De Mol in de aflevering. De Talpa-baas belde Rietbergen op en zei dat hij direct alles uit zijn handen moest laten vallen en naar het kantoor moest komen.

Toen Rietbergen tien minuten later arriveerde heeft De Mol hem naar eigen zeggen een half uur lang verbaal ‘alle hoeken van de kamer’ laten zien.

,,En me zelfs twee keer moeten inhouden om hem niet plat op z’n bek te slaan.”

De Mol vertelde Rietbergen toen dat als hij dit nog een keer zou doen, of zelfs maar een letter zou berichten aan een vrouw bij het programma, dat hij hem ‘met kop en kont’ zou beetpakken en hem eruit zou gooien.

Lees ook  Leontine Borsato compleet van het padje: opgenomen in Spaanse kliniek

Het was De Mol niet bekend dat het om meerdere vrouwen zou gaan. In de elf jaar dat de twee samenwerkten is er nooit een klacht binnengekomen, zegt de Talpa-baas.

Eén keer kwam er een klacht over een grensoverschrijdend WhatsApp-berichtje, waarop De Mol zijn medewerker een waarschuwing gaf.

‘Moeite te geloven’
De aantijgingen tegen Marco Borsato kende De Mol niet. ,,Als ze blijken te kloppen, heb ik me in de mens Marco Borsato onwijs vergist.

Ik heb nog steeds moeite te geloven dat Marco aan kinderen zou zitten. Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Dat gaat zover. Ik hoop dat het duidelijk wordt.”

Ook benadrukt De Mol dat ze bij The Voice Kids een extra veiligheidsmaatregel hadden getroffen, waardoor een kind nooit alleen was met iemand.

,,Buiten de studio kan. Daar houdt ons zicht op.” Ook zegt hij: ,,Ik heb het nooit gevoeld, of ook maar een signaal gekregen.

Als dat was gebeurd hadden we er veel eerder wat aan kunnen doen. Je moet je mond opentrekken, dan kunnen we er wat aan doen.”

Lees ook  Man (73) door zijn eigen vrouw neergestoken

Tweede kans
Volgens De Mol verdient iedereen ‘een tweede kans’ en hij hoopte dan ook dat de kous met die waarschuwing af zou zijn.

Het desbetreffende ‘meisje’ zou blij geweest zijn dat de situatie niet groter werd gemaakt dan slechts een waarschuwing.

Er is geen onderzoek gestart, maar De Mol heeft de situatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten laten houden en geen nieuwe meldingen gekregen.

,,Wat kunnen we nou doen om te zorgen dat mensen het melden’’, zo vraagt hij zich tegenover Tim Hofman af.

,,Als er niet gemeld wordt, dan weten we het niet en kunnen we niets doen. Daar moeten we aan werken. Zorg ervoor dat je je mond opentrekt.’’

Zaterdag maakte RTL bekend The Voice of Holland direct van de buis te halen vanwege verhalen van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen.

Tientallen vrouwen hebben tegen BOOS hun verhaal gedaan, aldus maker Tim Hofman. Bij negentien vrouwen ging het om Rietbergen.

Dochtertje van Robert Doornbos en Chantal Bles met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis

‘Marco Borsato betastte The Voice-kandidates, ook van 13 en 14 jaar oud’