in ,

Jessica (23) bevalt van baby Herman in tandartspraktijk in Velp: ’Ik wist niet eens dat ik zwanger was’

Jessica Aaldering beviel maandag in de tandartspraktijk van René Klaassen in Velp van haar zoon Herman. Ze wist niet eens dat ze zwanger was.

Toen ze op straat steken kreeg in haar buik, brachten toevallig passerende politieagenten haar binnen bij de tandarts.

Het is op maandagochtend 1 februari spekglad als de Velpse Jessica Aaldering (23) haar zoontje Dylano met de fiets brengt naar de noodopvang van kindcentrum De Schatkist.

Haar andere zoontje Djayvano is veilig bij opa en oma. Dan schiet haar voorwiel weg en ligt Jessica met Dylano op de grond. Maar ze krabbelt op, zet haar zoontje weer in het stoeltje en levert hem af.

Ondertussen heeft ze pijn in haar benen gekregen en steken in haar buik. ,,Dat kwam waarschijnlijk door die val.

Het werd al snel zo erg dat ik besloot te voet naar de huisarts te gaan”, vertelt ze later, als alles goed afgelopen is.

Voor de deur van de tandarts kan Jessica niet verder
Op de Emmastraat, voor de deur van tandarts René Klaassen, kan ze ineens niet verder. Ze kan niet meer lopen en raakt in paniek.

Een oudere dame ziet het en houdt een politieauto aan die toevallig passeert. De agenten Rob van Duuren en Milan van der Heijden maken een ronde vanwege de gladheid, maar komen onmiddellijk in actie.

Lees ook  Gedode baby Amsterdam mogelijk gestikt of verdronken door moeder

,,Dat meisje moest bevallen”, vertelt Van Duuren (39). ,,We stonden toevallig voor de tandartspraktijk.

Daar zijn we naar binnen gegaan. De assistentes lieten ons in een leegstaande behandelkamer. Daar is de baby binnen enkele minuten geboren.”

”Ik ben ook altijd gewoon ongesteld geweest. Ik wist niet dat dit kon gebeuren”
– Jessica Aaldering

Ademen en hikken
Jessica vertelt dat de geboorte zo snel ging dat ze niet eens tijd had om in de tandartsstoel te gaan zitten. Leunend tegen de stoel bevalt ze van haar zoon, die Herman gaat heten, net als haar partner en de vader van haar partner.

Politieman Rob van Duuren wil handschoenen aandoen, maar krijgt daar niet eens de kans voor. Hij vangt de baby zo goed als het kan op, maar kan niet verhinderen dat de navelstreng afscheurt.

,,Ik zie meteen dat het kindje niet ademt, de oogjes niet open doet en niet huilt”, vertelt Van Duuren. ,,Dus begin ik het te masseren.

Af en toe voel ik gelukkig spierkracht en zie ik de baby ademen en hikken. Van een ambulancemedewerkers hoor ik later dat het kindje best had kunnen wegzakken, als ik niks had gedaan.”

Lees ook  Wit-Rusland houdt fietsende Nederlander aan bij grens: boete en toegangsverbod van vijf jaar

Die ambulance is er binnen vijf minuten. Kleine Herman krijgt meteen zuurstof en zijn luchtwegen worden schoongemaakt.

Vanwege de bijzondere omstandigheden gaat hij naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een klaplong blijkt te hebben.

Maar enkele dagen later mag hij naar het Arnhemse Rijnstate Ziekenhuis. Daar ligt hij nu. Het gaat goed met hem.

Kleine Herman maakt het goed en ligt nu in Rijnstate
Moeder Jessica is de beide agenten en de medewerkers van de tandartspraktijk oneindig dankbaar. Marlies Klaassen, vrouw van tandarts René, vertelt dat ze enkele dagen later een grote taart van de politie hebben ontvangen.

,,Die agenten hebben het werk gedaan, hoor”, zegt ze. ,,Wij hebben alleen plaats gemaakt en handdoekjes aangereikt.”

Kleine Herman blijkt tien weken te vroeg geboren te zijn. Hij weegt maar 1450 gram en is 38 centimeter lang.

,,Het schijnt dat de baby laag en achterin heeft gezeten, daarom heb ik helemaal niet gemerkt dat ik zwanger was”, vertelt Jessica.

,,Ik ben ook altijd gewoon ongesteld geweest. Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Maar onze baby is bij mij en mijn partner heel erg welkom. We zijn dolgelukkig met hem.”

Zes dochters beschuldigen vader (62) van tientallen jaren ver krachting

Politie-inval op verjaardag: gasten verstopt in kasten en wc’s