in

Jeanette’s 10-jarige zoon wordt gepest – gebroken moeder smeekt om vrienden: “Huilt dagelijks”

De verslagen moeder Jeanette was op zoek naar vrienden voor haar 10-jarige zoon die op school gepest werd.

Vorige week berichtte Newsner over Jeanette wier 10-jarige zoon, Maximilian, op school wordt gepest.

Hij komt thuis en huilt dagelijks, ze noemen hem dingen als ‘flikker’ en zeggen dat hij waardeloos is. Dat vertelde zijn moeder Jeanette destijds aan Newsner.

Volgens Jeanette kregen ze geen verdere hulp van de school. En uiteindelijk nam ze zelf het heft in eigen handen en ging op zoek naar vrienden voor haar zoon.

Hij heeft nog nooit een feestje gehad, het is verschrikkelijk. Hij heeft nog nooit iets gedaan. Ik wou echt dat hij gewoon een vriendje kon hebben, en dat wil hij ook. Hij zou zo blij zijn als iemand met hem wilde spelen,’ vertelde ze aan Newsner.

Het artikel verspreidde zich snel rond op internet en tegen het weekend hadden verschillende families al contact met haar opgenomen. Onder hen Susanne en haar twee dochters.

“Toen ik het artikel las en wat hem was aangedaan, voelde ik meteen dat ik contact met hen wilde opnemen.

Lees ook  Feesten als de beesten: grootmoeder toont kleindochter hoe je pas echt losgaat in de dancing

Ik vertelde mijn dochters over Maximilian en ze wilden graag met hem in contact komen. Dus we hebben meteen gebeld,” vertelt Susanne aan Newsner.

Heft in eigen handen
Susanne zocht Jeanette op en sprak al snel een dag en tijd af voor een ontmoeting.

“Het ging heel goed, ze speelden twee uur achter elkaar en konden heel goed met elkaar opschieten. Ze hadden een geweldige tijd,” zegt Susanne.

Achteraf gezien is ze blij dat ze het hebben aangedurfd om contact te leggen met Jeanette en Maximilian.

Het is zo makkelijk om iets te lezen en te denken dat het een schande is en dat de school moet worden op de vingers getikt.

Maar het zou geen verschil hebben gemaakt voor de jongen op dit moment. Hij wilde een vriend,” zegt Susanne.

Susanne is zelf een korte periode in haar leven gepest en weet hoe moeilijk dat kan zijn. Zij begrijpt niet hoe Maximilian’s situatie niet serieus genomen kon worden door de school.

Ik begrijp niet hoe het zo ver heeft kunnen komen zonder dat iemand iets gedaan heeft. En ik heb echt begrip voor Jeanette die alles doet wat ze kan.

Lees ook  Moeder van dode baby in vuilniszak woont mogelijk in België

Als het mijn kinderen waren geweest die het slachtoffer waren geworden, had ik de hele wereld op zijn kop gezet,” zegt zij.

“Zo gelukkig”
Er zijn intussen een paar dagen verstreken sinds de families elkaar ontmoetten en ze zullen elkaar spoedig weer ontmoeten.

Jeanette heeft Susanne en de kinderen uitgenodigd voor een kerstdiner en zij hoopt dat de kinderen contact zullen blijven houden.

“Zo’n lieve mensen. Ik ben zo dankbaar en Maximilian is zo gelukkig,” vertelt Jeanette aan Newsner.

Na de publicatie van het artikel op Newsner heeft ook de school actie ondernomen tegen pesten.

“Na het artikel nam de school contact op en het leek alsof alles tegelijk gebeurde. Het klinkt heel goed als ze praten, dus ik hoop echt dat er deze keer iets verandert” zegt Jeanette. Ze voegde er nog aan toe:

“Maximilian begint nu te praten over dat hij van school wil veranderen. En als er nu geen verandering komt, moeten we erover nadenken,” zegt ze tegen Newsner.

Wat een toewijding. Susanne en haar dochters zijn echte helden en een ware inspiratie.

Marco Borsato beschuldigd van seksueel misbruik: ‘Begon na dood van mijn vader’

Vrouw is derde zus die 100 wordt – viert groot feest met zussen van 104 en 102 jaar oud