in

Jarenlang seks met dochter (14) beste vriend, eis van 4 jaar tegen ‘wolf in schaapskleren‘

Dwong een 51-jarige Brabander een meisje jarenlang tot s*ks, te beginnen op haar veertiende?

Volgens de man niet, het meisje zegt van wel en de officier van justitie vindt dat de man vier jaar cel moet krijgen.

Jazeker, hij zat fout. Het meisje met wie hij seks had, voor het eerst in 2018, was toen veertien jaar. De s*ks was daarom strafbaar.

De Helmonder gaf dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch toe dat hij er nooit aan had moeten beginnen. ,,Ik heb als persoon de spanning gezocht en verkeerd gehandeld.”

Het meisje was van huis weggelopen. Haar vader was destijds de beste vriend van de Helmonder, maar nu niet meer.

De vader had de verdachte nadat het meisje was weggelopen gevraagd of hij eens met haar kon praten, want zelf drong hij niet meer door tot zijn dochter.

Dat gesprek kwam er, het meisje kwam daarna vaker bij de Helmonder thuis en op een dag gaf ze de man een kus.

Het initiatief kwam van haar, zo vertelde hij. Van het een kwam het ander, ze hadden drie jaar lang regelmatig s*ks.

Swingers
Later hadden ze via een swingerssite contact gelegd met een echtpaar in Den Bosch, om met dit stel s*ks te hebben.

Lees ook  Opa (70) krijgt 60 maanden cel voor ver krachting kleindochtertje: “Ik dacht dat ze ook wilde”

Dat was een gezamenlijk initiatief. Het meisje vond het ook spannend. Dat de man en het meisje samen een hondje kochten, duidt erop dat ze een soort relatie hadden.

Hun leeftijdsverschil was weliswaar 36 jaar, maar het meisje was in een aantal opzichten volwassen. Er was een soort gelijkwaardigheid. Zo was het verhaal van de Helmonder.

De officier van justitie keek met heel andere ogen naar de zaak. Zij zag in de Helmonder een manipulatieve man, een grote spin die het meisje in zijn web had.

Hij maakte mis bruik van het vertrouwen dat het meisje aanvankelijk in hem had. Een wolf in schaapskleren, dominant, controlerend.

Chantage
Hij liet haar een app op haar telefoon installeren waardoor hij constant kon zien waar ze was. De filmpjes die ze maakten van de gezamenlijke s*ks, gebruikte hij om haar te chanteren.

Het meisje kreeg klappen en werd steeds tot s*ks gedwongen. De officier vindt dat de man veroordeeld moet worden voor ver krachting.

,,In psychologische zin was het meisje volledig in de macht van de verdachte. Als ze iets niet wilde, deed hij het toch.”

Het hondje werd ingezet om het meisje te chanteren. Als ze niet aan de s*ksuele wensen van de man voldeed, zou ze het beestje niet meer te zien krijgen.

Lees ook  Zes dochters beschuldigen vader (62) van tientallen jaren ver krachting

Toen ze het een keer uitmaakte, dreigde hij zichzelf van het leven te beroven. De officier ziet dat als een manier om het meisje onder druk te zetten.

Kinderp*rno
En wat te denken van de kinderporno die bij de man werd aangetroffen? De man ontkende stellig dat hij daar iets mee te maken had, maar kon ook niet verklaren hoe het materiaal op zijn apparaten was beland.

Misschien had iemand anders het erop gezet, via de cloud, suggereerde de advocaat van de Helmonder.

Die ook stelde dat op de beelden van de onderlinge s*ks nergens te zien was dat het meisje ergens toe werd gedwongen of dat er geweld was gebruikt.

Hij wees ook op talloze lieve berichten die de twee uitwisselden. ‘Welterusten schat, ik wil altijd bij je zijn.’

Hoe dan ook, de officier eiste een straf van 48 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ze telde daarbij ook het gaspistool mee dat bij de Helmonder in huis werd aangetroffen.

Voor info over en hulp bij s*ksueel of huiselijk geweld, zie slachtofferhulp.nl, 0900-0101

Waarom je beter geen pen of wc-rol kunt meenemen van werk

MMA-vechter Justin Thornton (38) overlijdt zes weken na knock-out