in

Huisgenoot belt pas 24 uur na dood bewoner naar hulpdiensten, rechter veroordeelt hem tot één jaar cel voor schuldig verzuim

De correctionele rechtbank heeft Sven D.B. uit Antwerpen veroordeeld tot een jaar cel voor schuldig verzuim.

Hij had twee jaar geleden zijn zwaar toegetakelde huisgenoot aangetroffen, maar had niet meteen hulp ingeroepen. Toen hij dat uiteindelijk wel deed, was het slachtoffer al overleden.

Sven D.B. had op 30 september 2019 rond 23.30 uur naar de hulpdiensten gebeld met de melding dat hij zijn huisgenoot Luc H. dood had aangetroffen in hun woning.

De man bleek al minstens 24 uur dood. Hij had niet alleen een flink pak slaag gekregen, met fracturen aan de neus, oogkas en ribben tot gevolg, maar werd ook gewurgd en gestoken in de hals.

Die verwondingen in combinatie met amfetaminegebruik en een verzwakte hartspier hadden tot zijn dood geleid.

Het slachtoffer was op 28 september nog op camerabeelden van zijn straat te zien. Sven D.B. kwam de dagen erna meermaals in beeld op weg van en naar zijn woning.

Lees ook  Jongen steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

De speurders vonden het dan ook vreemd dat hij pas op 30 september de hulpdiensten had verwittigd.

Schuldig verzuim
Sven D.B. werd aangehouden wegens doodslag en zat vijftien maanden in voorhechtenis. Hij verklaarde niets met de dood van het slachtoffer te maken te hebben.

“Het onderzoek heeft het tegendeel niet kunnen aantonen en daarom wordt hij alleen vervolgd voor schuldig verzuim.

Hij was lange tijd in het gezelschap van het slachtoffer en moet aan zijn verwondingen gezien hebben dat hij dringend medische hulp nodig had”, stelde de procureur bij de behandeling van de zaak.

Sven D.B. vertelde de rechtbank dat hij zodanig onder invloed was van drank en drugs dat hij zich niets meer kon herinneren van de dagen voorafgaand aan zijn noodoproep.

Lees ook  Verschrikkelijk auto-ongeluk doodt ouders en baby, verweesde broer en zus hebben hoopvol weerzien

“Ik weet alleen nog dat toen ik die 30ste binnenkwam, hij dood op de grond lag. Ik raakte in paniek en wist niet wat te doen.”

Celstraf
Later die dag waren Anthony S. en Richard M. langs gekomen. “Ze zeiden dat de politie mij misschien wel ging verdenken, gelet op mijn strafblad.

oen kreeg ik helemaal schrik. Ik heb mij eerst moed ingedronken en daarna heb ik toch maar gebeld”, zei Sven D.B.

De rechtbank vond de schuld van Sven D.B. bewezen en veroordeelde hem tot een jaar cel. Anthony S. en Richard M., die verstek lieten gaan, werden vrijgesproken. Toen zij in het appartement kwamen, kon voor het slachtoffer geen hulp meer baten.

Bij Gaby mag het bezoek nooit op de bank gaan zitten!

Zakenman Johan (49) al tien maanden opgesloten in hotelkamer in Dubai: “Opgelicht door investeerder die veel macht uitoefent”