in ,

Huis op het oog? Dit is waarom je een tennisbal mee moet nemen naar de bezichtiging

De tennisbaltest voorkomt een hoop extra kosten. Met de huizenmarkt van tegenwoordig kan het een behoorlijk lastig klusje zijn om een bezichtiging te regelen, laat staan om een woning te scoren.

Als je dan een huis mag bezichtigen, wil je dus ook goed beslagen ten ijs komen. Met een rolmaat, een volle telefoon voor de foto’s en een flinke lijst met vragen ben jij er helemaal klaar voor.

Toch? Nou, bijna. Het is namelijk ook een goed idee om een tennisbal mee te nemen naar de bezichtiging.

Tennisbaltest
Ja, dat lees je goed: een tennisbal. Of een ander soort bal. Een voetbal, basketbal, golfbal, wat je wil. De bal zelf maakt niet héél veel uit, wat je ermee doet des te meer.

Lees ook  ‘Mario Kart’ in het echt: schildpad vliegt door voorruit auto en raakt passagier

De tennisbaltest is namelijk een belangrijk onderdeel van een bezichtiging. Je kunt er namelijk mee controleren of de vloeren recht lopen.

“Als de bal naar een kant van de kamer rolt, is dat een probleem”, legt makelaar Christian Fuentes uit aan Pure Wow.

Dure renovatie
“Soms knappen investeerders gewoon de oppervlakkige dingen op, zoals scheuren in de vloer repareren en eroverheen schilderen.

Lees ook  File helemaal zat? Vlieg er over heen met deze vliegende personenauto!

Of tegels over bestaande tegels leggen”, weet Fuentes. “Zo kunnen ze snel geld verdienen.” Als je van plan bent het huis te kopen, zul je uiteindelijk zelf een flink bedrag kwijt zijn – bovenop de koopprijs – aan het fiksen van de scheve vloeren.

En ben je van plan de woning te huren? Dan kun je er de klok op gelijkzetten dat de eigenaar van het pand ook niet zit te wachten op zulke renovaties én bijbehorende kosten. Een tennisballetje meenemen naar de bezichtiging is zo’n slecht idee dus nog niet.

Oeps! Uit onderzoek blijkt dat mensen die voicememo’s sturen irritant zijn

Kalende mannen moeten zich scheren, aldus onderzoek