in

Hugo de Jonge in quarantaine na mogelijke coronabesmetting

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gaat in thuisquarantaine omdat hij mogelijk in contact is geweest met iemand met corona. Hij heeft geen klachten, schrijft hij op Twitter.

“Zojuist kreeg ik een melding van CoronaMelder dat ik mogelijk in contact ben geweest met iemand die recent positief is getest”, aldus de minister.

“Gelukkig heb ik geen klachten. Ik ga in quarantaine en werk door vanuit huis. Zaterdag zal ik een test doen (of eerder als ik toch klachten krijg).”

Lees ook  Radiozender Arrow Bluesbox weigert Johan Derksen te laten vallen

De Jonge heeft vanmorgen gestemd in Rotterdam, bij stembureau 739, de drive-thru-stemlocatie. Hij stemde vanuit zijn auto.

Gisteren was hij te gast bij televisieprogramma Op1, maar daar is hij volgens een woordvoerder niet getest.

De redactie van Op1 heeft uit voorzorg alle mensen die gisteren in de studio waren, geïnformeerd over de thuisquarantaine van De Jonge.

Het gaat om gasten, redactieleden en technisch personeel, laat hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL namens het programma weten.

Strikte bubbels
Mocht De Jonge gisterenavond besmettelijk zijn geweest, dan lijkt de kans niet heel groot dat andere mensen in de studio corona hebben opgelopen.

Lees ook  Opmerkelijke oproep politie: wie is dit rotsblok kwijt?

Bij Op1 wordt gewerkt met strikte bubbels en mag niemand bij elkaar in de buurt komen, aldus Huisjes.

Zowel bij het CDA als op het ministerie van Volksgezondheid zijn verder vooralsnog geen meldingen van de CoronaMelder binnengekomen, laten woordvoerders weten.

Twitteraars wensen De Jonge vooral veel sterkte. “Ook lekker; even thuis werken. Thuis zijn! Sterkte en hopen dat het meevalt.”

Met dit ‘Europees reisbewijs’ zou je in de zomer weer op vakantie kunnen

‘Apple verbreekt banden met Chinees bedrijf om omstandigheden Oeigoeren’