in ,

Hondje vecht met enorme zeer giftige slang en redt leven van meisje

Het gezin gaf aan dat het hondje met een twee meter lange slang vocht om zijn baasje te beschermen.

Een hondje redde een meisje (12) van een aanval van een jararaca, aan de kust van de Braziliaanse staat São Paulo.

Het arme dier werd minstens vier keer door de slang gebeten. Een jararaca is een hele giftige adder en verantwoordelijk voor zo’n 90 procent van alle slangenbeten in Brazilië.

Volgens G1 bevindt het hondje zich al ruim 24 uur in het ziekenhuis, maar herstelt hij gelukkig goed!

In een interview met de nieuwszender vertelde de zus van het meisje, Andressa da Silva dos Santos (24), wat er was gebeurd.

Lees ook  Moeder hoort “plop” tijdens bevalling – haar oogbal puilde uit omdat ze zo hard perstte

Hun moeder had het meisje gevraagd om naar een naastgelegen woning te gaan om een hek te openen, zoals de eigenaar had gevraagd.

“Toen ze terugkwam, zag ze de jararaca naderen en schreeuwde ze. Mijn moeder heeft vier honden en ze gingen allemaal naar haar toe, maar alleen Tufão confronteerde de slang. Ik denk dat hij in zijn wanhoop om de jararaca aan te vallen een paar keer is gebeten.”

Bij het zien van de slang verlamde het meisje van angst, totdat de hond het reptiel aanviel. De twee meter lange slang beet de hond vier maal. Daarna vluchtte de slang en bracht het gezin hun dappere hond naar een dierenkliniek.

Lees ook  'The Pet Butler' is het perfecte cadeau voor luie baasjes

“De dokter zei zelfs dat als het mijn zusje was geweest, ze het niet zou hebben overleefd, omdat de hond volgens hem veel meer weerstand heeft tegen het gif,” vertelde Andressa.

Nadat ze van de schrik is bijgekomen, is het meisje weer thuis en maakt ze het goed. Het gezin hoopt dat de hond, die al zeven jaar bij hen is, snel weer de oude is en naar huis mag komen. “Hij heeft mijn zus gered, hij is een echte held,” besluit ze.

Man (19) overlijdt na val in water in Bleiswijk

Ruzie tussen Ajax- en Feyenoordfans mondt uit in steekpartij in Den Bosch