in ,

Hond in brand gestoken en zwaargewond achtergelaten

Het is onbegrijpelijk hoe wreed sommige mensen zijn tegenover dieren. De mens zou zich diep moeten schamen om onschuldige wezens pijn te veroorzaken. Arme Buddy werd eerder dit jaar hier ook het slachtoffer van.

Buddy is een lieve en vrolijke hond die zonder enige reden werd aangevallen. We zullen de afschuwelijke details niet melden, maar hij werd onder meer in brand gestoken.

Volgens WTVA bekende een kind later dat hij de dader was, maar omdat hij jonger is dan 12 jaar kan hij niet worden vervolgd.

De arme viervoeter werd naar de Tunica Humane Society in Mississippi gebracht en werd medisch behandeld door het Mississippi State University’s College of Veterinary Medicine. Langzaam maar zeker, begon Buddy te herstellen.

Lees ook  Geiten gedood en gedumpt

Ondanks de vreselijke verwondingen, leken zijn ogen niet aangetast te zijn. Maar van brandwonden genezen is een heel langzaam proces. Toch bleef Buddy vrolijk en opgewonden!

Naarmate de maanden voorbij zijn gegaan, is zijn toestand gestaag verbeterd. Het verband rond zijn oren is verdwenen, waardoor de lieve hond beter kan horen. Daarom is hij veel speelser!

Op 7 augustus vond een mijlpaal plaats: het verband rond zijn ogen werd verwijderd! Voor het eerst in meer dan drie maanden kon Buddy weer echt zien.

Het is een enorme stap in de richting van een normaal en voldaan hondenleven. Het feit dat hij weer kan zien, heeft zijn hele persoonlijkheid veranderd. Vrolijk en tevreden loopt Buddy in de dierenkliniek met een grote bal, waar hij dol op is.

Lees ook  Vriendendienst met hond die langs de autobahn bevalt komt Nederlander duur te staan

Het is een grote doorbraak, maar Buddy heeft nog even te gaan. De Humane Society schreef dat hij nog niet helemaal genezen is. En vanwege de ernst van zijn verwondingen, zal hij sommige speciale behoeften houden.

Maar zijn toekomst ziet er rooskleurig uit! Binnenkort zal er een pleeggezin worden gevonden voor de lieve hond en hopelijk daarna een gouden mandje!

We zijn ontzettend blij dat Buddy weer kan zien en al bijna weer helemaal de oude is. Een geweldige genezing die mogelijk wordt gemaakt dankzij de lieve mensen die hem helpen! Vergeet niet dit goede nieuws te delen!

Rotterdams ambulancepersoneel koopt van eigen geld nieuwe stofzuiger voor eenzame oude vrouw

Heftige schietpartij in Dordrecht, 2 agenten neergeschoten: ‘Hoorden zeker twintig schoten’