in

Het weekend wordt snikheet, en dat blijft het tot woensdag

Na een week van schaatspret, iglo’s en code rood komt er nu snel lenteweer aan: komend weekend wordt het zeer zacht, droog en zonnig in Nederland.

Volgens weervrouw Willemijn Hoebert wordt het zaterdag ongeveer 15 graden in het midden van het land en in het zuiden ongeveer 18 graden.

Highangle view of beautiful legs in a splashing pool

Op zondag wordt het nog een graadje warmer. Het blijft naar verwachting zacht en droog tot ten minste woensdag.

Lees ook  April doet wat hij wil: volgende week 20 graden en zon

“Afgelopen week hadden we nog een koude wind vanuit Rusland, maar komend weekend komt de wind vanuit Spanje en Noord-Afrika”, zegt Hoebert.

“Die lucht is een stuk warmer en dat gaan we voelen. Alleen op de Waddeneilanden en rond het IJsselmeer is het een heel stuk frisser, de wind strijkt daar over het koude water en dat koelt de lucht erg af. Dat scheelt wel echt een jas.”

Lees ook  Dronken vrouw plast op straat en smeert zich in

De verwachte temperaturen voor komende week:

Het wordt in het weekend ook erg zonnig. Op zaterdag is er nog wat hoge bewolking, waar de zon grotendeels doorheen kan schijnen. Op zondag wordt het grotendeels wolkenloos en dus heel zonnig.

Mensen met hooikoorts moeten vanaf het weekend trouwens wel gaan oppassen, zegt Hoebert. “Dat zonnige, zachte en droge weer is ideaal voor ontstaan van pollen.”

Levensgevaarlijk ‘speeltje’ jongeren: alarmpistool steeds vaker omgebouwd tot echt vuurwapen

RIVM: 4618 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld