in ,

“Het leven van deze poes is beter dan dat van jou,” zegt bekritiseerde vrouw die kat tatoeëerde

”De tattoo werd gezet op de bovenste huidlaag, slechts 1 tot 2 millimeter diep, zo voelde hij geen pijn,” aldus haar baasje.

Er is een Sphinx kat in Oekraïne die een luxe leventje leidt, verse oesters eet, en door zijn baasje, Elena Iwanickaya, wordt verwend.

Maar wat de kat beroemd maakt op het internet is niet zijn glorieuze levensstijl, maar de tatoeage van een Egyptische God op zijn arm en die de aandacht heeft getrokken van mensen over de hele wereld.

poster
Velen dachten dat het dierenmishandeling was na het zien van de kat, die Yasha heet. Haar baasje Elena is een fitnessfanaat en social media-influencer, volgens The Sun.

Elena werd online gestraft voor het delen van een foto van Yasha waarop de tatoeage van een gevleugelde Anubis op zijn borst te zien was.


Velen noemen dit echter “extreme mishandeling”. Ze zeggen dat Elena gestoord is en “hulp nodig heeft” voor wat ze haar kat heeft aangedaan.

Lees ook  Angela Schijf ernstig gewond geraakt

In 2017 kreeg Elena haar eerste lading kritiek, toen ze foto’s deelde van haar kat die werd vastgehouden terwijl de tatoeërder aan de slag ging. Dat meldt The Sun.

“Het is brutaal om iemand te martelen die zwakker is dan jezelf, dit is geen speelgoed, het is een levend wezen,” zei een verontwaardigde internetgebruiker.

Een andere gebruiker, Inna Milovanova zei dat het “beter zou zijn om haar voorhoofd te tatoeëren met de tekst ‘idioot’, en haar vinger te breken voor het martelen van een weerloos, arm katje.”

UAnimals, de grootste groep in Oekraïne die strijdt voor dierenrechten vertelt: “De eigenaar van de kat vond het leuk om haar kat een tatoeage te geven.

Helaas heeft de kat de slechtste uren van zijn leven doorgebracht. Het is zelfs onmogelijk om naar deze foto’s te kijken!”

Elena was geschokt door de reacties die ze kreeg, maar bleef bij haar besluit en zei dat ze Yasha niets had misdaan.

Lees ook  Slapende wasbeer in boom Vught is gevangen en gaat naar dierentuin

“Het leven van deze kat is beter dan het jouwe. Misschien is het een hel voor jou, maar hij voelt zich echt prima,” zei Elena, die meer dan 72.000 volgers heeft op Instagram.

“Hij is niet gecastreerd en dat zal hij ook nooit doen, dat zou pas echt wreed zijn,” vertelt Elena verder.

“Ik heb met de dierenarts overlegd voordat ik hem liet tatoeëren en die vond het goed en er was een dierenarts aanwezig terwijl ze de tatoeage zetten, dus alles was onder controle.”

De vrouw, een zelfverklaarde fitnessatlete, voegde eraan toe: “De kat wordt met liefde en zorg behandeld… hij is erg slim en geniet van zijn gelukkige leventje.

De tatoeage werd gemaakt op de bovenste laag van de huid, slechts 1-2 millimeter diep, hij voelde geen pijn.

Direct na de procedure gedroeg hij zich normaal en begon hij verder te gaan met zijn normale routine.”

Utrecht wil proef met opening horeca: sneltest vooraf en mondkapje dragen

Verlamde hond gedumpt tussen afval – zijn poten waren vastgebonden