in ,

Het geheim wat geen enkele dokter je vertelt: Dit is hoe je snel en goedkoop van luizen afkomt!

Als je een kind op het hoofd ziet krabben, denk je waarschijnlijk direct dat ze luizen hebben.

Het idee van het hebben van luizen die door je haar kroelen is al behoorlijk ondragelijk, maar het verwijderen is wat de meeste mensen angst aanjaagt.

Geen enkel kind houdt ervan om zijn of haar haren te kammen met een speciale luizenkam. Het is niet allen pijnlijk, maar het duurt ook nog eens heel lang voordat je zeker weet dat alle kleine beestjes verdwenen zijn.

En als jouw kind net zo ongeduldig en rusteloos is als mijn kind, kan het hele proces als vrijwel onmogelijk aanvoelen.

Luizen zijn eigenlijk ook niet ongebruikelijk bij volwassenen, maar verspreiden zich makkelijker onder kinderen, omdat kinderen meer tijd dichtbij elkaar doorbrengen.

Het hebben van hoofdluis is niet fataal of bijzonder gevaarlijk, maar het is zeker een onplezierig gevoel en heeft een hoop jeuk en ongemak tot gevolg. Een andere reden om snel van luizen af te willen, is dat ze zich supersnel vermenigvuldigen.

Lees ook  Politie onderzoekt brandstichtingen flat Amsterdam, mogelijk LHBTIQ+-gerelateerd

Er bestaan speciale luizenshampoos, maar die zijn niet altijd even effectief. Eerst moet je uren op zoek om alle eitjes te verwijderen.

En om vervolgens zeker te weten dat je de hele luizen familie uitroeit heb je soms wel meer dan één fles nodig, en dat kan het erg duur maken.

Dat is waarom ik voor stel in plaats daarvan deze methode te proberen! Het is niet alleen goedkoop, maar ook vrij van chemicaliën en je hoeft je kinderen niet urenlang te plagen om het uit te voeren.

Wat je nodig hebt:
– Een luizenkam
– Mondwater
– Witte wijnazijn
– Een plastic zakje of een badmuts
– Handdoek

Wat moet je doen:
1. Maak het haar nat met het mondwater, en bedek het haar vervolgens met de badmuts of plastic zak. Laat het een uur intrekken. Het klinkt misschien raar, maar luizen hebben echt een hekel aan de sterke geur van mondwater.

Lees ook  ’Salmonellabesmetting gerelateerd aan Kinder Surprise-chocolade maakt kinderen ziek’

2. Spoel het haar uit en wrijf vervolgens de azijn in. De azijn helpt bij het verwijderen van de eitjes. Laat ook de azijn een uurtje intrekken terwijl je het haar bedekt.

3. Was het haar nu met een gewone shampoo en kam het uit met een luizenkam.

4. Als er een luizenplaag is op school, spray dan wat mondwater op het haar van je kind voordat ze naar school gaan, het helpt de luizen weg te houden. En hey! Je kind ruikt ook de hele dag lekker fris.

Deze methode is effectief en je stelt je kind (en jezelf) niet bloot aan chemicaliën, volgens het Healthy Life Center.

Deel dit artikel met al je vrienden op Facebook, zodat meer mensen op de hoogte zijn van deze slimme truc om luizen te verwijderen!

Meisje (12) gestorven als gevolg van luizenplaag – Ouders grepen bewust niet in!

N*akte man plundert container op zoek naar frikandellen