in

Hertje in hertenkamp Halsteren sterft nadat bezoekers hem verkeerd voedsel geven

Opnieuw is er bij Hertenkamp Boerderij Den Hof, een zorgboerderij in Halsteren, een dier omgekomen omdat bezoekers hem het verkeerde voedsel hebben gegeven. Een hertje had vermoedelijk brood of iets anders wat ongeschikt is voor dierlijke consumptie te eten gekregen, met fatale gevolgen.

Verzorgers vonden van de week een hertje met een opgezwollen buik liggend op de grond, dat nergens meer op reageerde. Het dier was er zo ernstig aan toe dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. “De dierenarts vermoedt dat het hertje weer verkeerd voedsel binnen gekregen heeft”, meldt de zorgboerderij op Facebook. Wéér, want vorig jaar overkwam twee geiten hetzelfde.

Lees ook  Moeder komt voor het eerst in 21 jaar woning van buurvrouw binnen: “Het was afschuwelijk.”

Omdat bezoekers veelvuldig de verkeerde dingen aan de dieren voeren, vreest de zorgboerderij dat ze een voerverbod moeten gaan instellen. “Gisteren nog troffen we een heel pak suikerwafels en een aantal broden aan”, aldus een medewerker.

‘Spreek ze aan!’
Om te voorkomen dat het zo ver komt en ‘gezellig de diertjes voeren’ geschiedenis wordt, roept de zorgboerderij de hulp in van bezoekers die wél beter weten. “Mocht je zien dat er verkeerde producten of verpakkingen gevoerd worden meldt dit dan bij de persoon en leg ze uit wat de gevolgen kunnen zijn.” Want: “We willen met zijn alle van de dieren genieten dus moeten we ook met zijn alle goed voor ze zorgen”.

Lees ook  Slimme tip: plaats om deze reden een teentje knoflook in de wc voordat je naar bed gaat

André (73) zwaar mishandeld na aanspreken jongens op vuurwerkgebruik

Wetenschap: hoe vaker een man schoonmaakt, hoe langer hij leeft